Rasmussen új csapatban

A dán Michael Rasmussen, akit a Tour de France kerékpáros körversenyről valótlan állítás miatt kizárt csapata, a Rabobank, az Acqua e Sapone alakulattal tárgyal a jövőbeni együttműködésről.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu



„Szabad vagyok, senki sem tilthatja meg, hogy megbeszélést folytassak bárkivel. Kész vagyok akár már holnap versenyezni, ugyanis nem tiltottak el” – jegyezte meg a 33 esztendős dán kerékpáros.

Palmiro Masciarelli, az Acqua e Sapone igazgatója szerint hiba volt Rasmussent visszaléptetni a Tour-tól, ugyanis nincs semmiféle bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a versenyző tiltott szert használt volna.

A doppinggyanúba keveredett sportolót július 25-én, a 16. szakaszon aratott győzelmét követően zárta ki a Rabobank, mert hamisan azt állította a vezetőknek, hogy júniusban Mexikóban edzett – ezért nem érték el a doppingellenőrök –, miközben a kérdéses időpontban Olaszországban látták őt tréningezni.

Állítólag a Rabobank vezetőinek beismerte, hogy nem mondott igazat, a csapat pedig visszaléptette őt annak ellenére, hogy az élen állt. Később a holland döntéshozók szerződést is bontottak vele. Egy lapinterjúban aztán Rasmussen mégis tagadta, hogy Olaszországban lett volna a kérdéses időpontban.

Címkék: Sportmix