Kanizsára ért a sztráda

Átadták az M7-es autópálya újabb, Nagykanizsa és Eszteregnye közötti 12 kilométeres szakaszát pénteken. A sztráda 8 hónapos késéssel vált teljessé a decemberben már átadott hat kilométernyi útszakasszal: a 18 kilométernyi pálya együttes költsége 36 milliárd forint volt.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az avatáson beszélt arról, hogy a sztrádaépítések mellett szükség van a minőségi közutak fejlesztésére is, mert éppen Zala, Vas és Somogy megyébe az átlagosnál kevesebb beruházás áramlik. Ennek okaként pedig az infrastruktúra hiányát jelölik meg a befektetők.

A Nemzeti Fejlesztési Terv és az európai uniós források bevonásával ebben a ciklusban megvalósul a régióban a 67-es, a 68-as, a 61-es, a 74-es, a 76-os, a 75-ös és a 86-os utak korszerűsítése, bővítése és elkerülő szakaszainak építése – sorolta a miniszter.


Az elsõ autók az új szakaszon (Fotó: MTI)

Az M7-es autópálya pénteken átadott szakaszát az autósok 15 órától vehetik igénybe. Pénteken éjfélig az új sztráda még ingyenesen használható, szombaton 0 órától azonban már csak matrica megváltásával hajthatnak rá a járművezetők.


Idén – várhatóan augusztus végén vagy szeptember elején – még egy autópályaszakaszt nyitnak meg az autósok előtt: átadják az M3-as új, Görbeháza–Nyíregyháza közötti részét.



Idén 92 kilométer sztrádát adnak át (FN-grafika)

Címkék: autó