Henman szeptemberben búcsúzik

Szeptemberben, a horvátok elleni Davis Kupa-mérkőzés után visszavonul Tim Henman, a britek kedvenc teniszezője.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Az angol sajtóban számos spekuláció megjelent a 33 éves, mostanság állandóan sérüléssel bajlódó klasszis terveiről. A jól értesültek tudni vélték, hogy az angol teniszező csütörtökön New Yorkban bejelenti a visszavonulását. Így is történt. Utolsó meccsét szeptemberben, a horvátok elleni Davis-kupa-találkozon vívja. Henman az egyre elviselhetetlenebb hátfájdalmai és családja miatt akasztja szögre ütőjét.


„Hátsérülésem megnehezítette az életem, sérülten már kevésbbé élvezem a játékot” – mondta Henman, aki ehhez még hozzátette: „Útban van a harmadik gyermekünk, ez pedig arra ösztönöz, hogy minél többet legyek otthon. Már egyre nehezebb távol lenni a családomtól.” Henman pályafutása során 11 ATP-tornát nyert meg egyesben, köztük 2003-ban a Mestersorozat párizsi viadalát, és párosban ezüstérmes volt az 1996-os atlantai olimpián.

A nagy álma, a wimbledoni győzelem nem jött össze neki, a füves pályás Grand Slam-tornán csak az elődöntőig jutott – négyszer is. Öt esztendeje jegyezte legjobbját: 2002. júliusában a negyedik volt a világranglistán. Jelenleg viszont csak a 92. helyen áll.

Címkék: tenisz