Visszavonul Tim Henman?

Az angolok egykori világranglista-negyedik teniszezője továbbra is nagyon élvezi a játékot, de a BBC információi szerint csütörtökön bejelenti a visszavonulását. Tim Henman karrierje zárásaként szeptemberben még a Davis Kupában pályára lépne a horvátok ellen.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Az angol sajtóban számos spekuláció megjelent a 32 éves, állandóan sérüléssel bajlódó klasszis terveiről. Henman szeretné tisztázni a helyzetet, ezért csütörtökön sajtótájékoztatót tart New York-ban, ahol az idei év negyedik Grand Slam tornájára, a US Openre készül. Lapértesülés szerint, ha valóban befejezi az angol ász, akkor az amerikai verseny után szeptemberben a Davis Kupában, a horvátok ellen búcsúzik el végleg a szurkolóktól.

Henman az idei évben alig játszott hátproblémái miatt, és mindössze három mérkőzést nyert. A jelenleg is zajló New Haven-i tornára is nevezett a brit klasszis, de az utolsó pillanatban le kellett mondania a szereplését. A jövő hétfőn kezdődő US Openen

Csütörtökön kiderül (BBC)

mindenképpen szeretne bekapcsolódni a küzdelmekbe Henman.

“Továbbra is élvezem a gyakorlást, a tréningeket és az éles meccseket. Sajnos a szervezetem az elmúlt években nem bírta a megfeszített tempót” – mondta Henman, akinek a felesége napokon belül világra hozza a harmadik gyermeküket. “A család mindennél fontosabb, az életszemléletem sokat változott, de a tenisz iránti érzéseim megmaradtak.”

Henman pályafutása során soha nem nyert Grand Slam tornát, de 11 ATP-versenyen diadalmaskodott. A világranglistán 2002-ben jegyezték a legelőkelőbben, akkor a brit a negyedik helyen állt.

—-US Open, selejtező: a magyarok ellenfelei—-

New Yorkban elkészítették az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjében az első kör sorsolását, a kvalifikációnak három magyar résztvevője lesz. A WTA-világranglistán 133. Czink Melinda 25. kiemeltként az amerikai Asia Muhammed (707.), a 139. helyen álló Nagy Kyra 29. kiemeltként a horvát Ivana Abramovic (242.), míg a 253. Gubacsi Zsófia a spanyol Marta Marrero (269.) ellen kezd. A US Open hivatalos honlapja szerint egyikük sem lép pályára a selejtező keddi nyitónapján.

A 128-as főtábla hétfőn kezdődő küzdelmeiben egyetlen magyar szerepel alanyi jogon: a rangsorban 41. Szávay Ágnes sorsolása szerdán derül ki.

Címkék: tenisz