Talmácsi a leggyorsabb a szabadedzésen

Talmácsi Gábor érte el a legjobb időt a 125 kcm-esek pénteki első szabadedzésén, a gyorsaságimotoros-világbajnokság csehországi futamán, Brnóban.

Kapcsolódó linkek

talmacsigabor.lap.hu
sport.lap.hu

A Bancaja Aspar istálló Apriliával versenyző magyar motorosa mögött csapattársa, a spanyol Sergio Gadea lett a második, míg a harmadik helyen a hazai közönség kedvence, Lukas Pesek végzett a Derbi nyergében.

Gadea és a pontversenyben éllovas Talmácsi végig külön versenyt vívott egymással, hol az ibériai, hol pedig riválisa faragott le századokat, tizedeket az eredményből. Aztán egy-két perccel a zárás előtt a magyar klasszis egy egészen elképesztő kört (2:09.815 p) produkált az 5,403 km-es pályán és ezt már csapattársa nem tudta behozni.

Nagy volt az öröm a magyar szurkolók között, lengették a zászlókat, buzdították “Talmát”. A szervezők szerint közel ötvenezer (!) magyar rajongó látogat ki a hétvégén Brnóba, s mindannyian azt remélik, hogy Talmácsi viszi el a pálmát a legkisebb – számukra mégis a legnagyobb – kategóriában.

A magyar versenyző, amúgy külön is felkészült a brnói GP-re: egy aranyszínű “cífracsizmát” készítettek számára, amelyet csak ezen a viadalon fog használni. A Cseh Nagydíj után pedig árverésre bocsátják a különleges lábbelit és a befolyt összeget jótékony célra fordítják. “Nagyon szép a csizma” büszkélkedett Talmácsi – “Remélem a versenyen is beválik.”

Brno, Cseh Nagydíj, 1. szabadedzés:
1. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:09.815 p
2. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 2:10.004
3. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 2:10.271)

Címkék: autó-motor