Külön csapatot kap Alonso és Hamilton?

Hogyan tarthatná meg Ron Dennis mindkét jelenlegi versenyzőjét úgy, hogy mégsem maradnak csapattársak? A Prodrive megoldhatná.

2008-ban már nem 11, hanem 12 csapat vesz részt a Forma-1-es világbajnokságban. A melbourne-i rajtnál ott lesznek a Prodrive versenyautói. A német Auto Motor und Sport értesülései szerint a csapat vezetője, Dave Richards azon dolgozik, hogy ne egy McLaren B csapat jöjjön létre, hanem egy második ugyanolyan erős alakulat.

A német lap szerint a Prodrive nem a 2007-es kasztnit kapná meg a McLarentől, hanem a 2008-ast, amelyhez ugyanaz a Mercedes V8-as motor tartozna, mint a legendás csapatnál. Ezzel pedig négy ugyanolyan MP4-23 versenyautó indulna a jövő évi bajnokságban.


Jövõre is azonos autót kapnának, de más csapatnál (vezess.hu)


Állítólag Dave Richards már három jelentős szponzort szerzett a csapatnak. Egyelőre nem árultak el részleteket erről, mint ahogy a pilótákról sem. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a McLaren tesztpilótái, Pedro de la Rosa és Gary Paffett ülhetnének az autókba, akik minden más tesztpilótánál nagyobb segítséget nyújthatnának a főcsapatnak.

Rajtuk kívül azonban felmerült Alexander Wurz és a DTM-ben versenyző Bruno Spengler neve is. Ha valóban létrejön a négyautós felállás, akkor Dennis akár a jelenlegi pilótaproblémáit is megoldhatná, hiszen Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont elhelyezhetné külön csapatoknál, mégis ugyanazokat a feltételeket adva nekik.

Persze ez nem fog megtörténni, hiszen a McLaren tapasztalata nem utazik az alkatrészekkel együtt a Prodrive-hoz.

Címkék: autó-motor