F1: két csapattal tárgyal a kirúgott Liuzzi

Liuzzi marad az év végéig, de jövőre már biztosan nem versenyzik a Toro Rossónál. Két csapattal tárgyal a 2008-as évről, ha nem jön össze, akkor Amerikában folytatja.

A következő szezonban a háromszoros Champ Car-bajnok Sebastien Bourdais ül Vitantonio Liuzzi helyére, jelentette be a Torro Rosso csapat korábban.

Liuzzi egyáltalán nem lepődött meg a lépésen, mivel főnökei, Gerhard Berger és Franz Tost is erősen kritizálta a versenyző teljesítményét év közben. A másik versenyzőt, Scott Speedet már a Hungaroingen leváltotta a BMW volt tesztpilótája Sebastien Vettel.

Liuzzi, mint elmondta, szeretne a 2008-as évben is a Forma-1-es mezőnyben versenyezni – ami gyerekkori álma volt -, jelenleg két csapattal is tárgyal erről. A két csapat feltehetőleg a Spyker és a Super Aguri lehet, de tehetsége alapján elképzelhető a Williams is.

Egyelõre még nincsen új cockpitje (vezess.hu)


Az olasz versenyzőnek egyáltalán nincs rossz ajánlólevele. 2001-ben gokart-világbajnokságot nyert, majd második évében megnyerte a Formula 3000-es sorozatot is. Forma-1-es pályafutását 2005-ben a Red Bull csapatánál kezdte.

Liuzzi és menedzsere szerint a pilóta Amerikában fog versenyezni jövőre, amennyiben nem jutnak eredményre a két csapattal a tárgyalások.

Címkék: autó-motor