Csúnya verekedés a Szigeten

Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett két fiatal a Sziget Fesztiválon, amikor két, biztonsági őrnek vélt ismeretlen fejbe rúgta őket – közölte az egyik sértett hozzátartozója.

A fiatalok pénteken éjjel az egyik sátorban szórakoztak, amikor kisebb szóváltásba keveredtek szintén ott szórakozó vendégekkel. Nem sokkal később két – általuk biztonsági őrnek vélt – férfi lépett oda hozzájuk és szó nélkül rájuk támadt.

Mindkét sértettet fejbe rúgták, amitől azonnal eszméletüket vesztették, állkapcsuk eltört. Egyikük a rúgás következtében fulladásközeli állapotba került, életét csak a gyors beavatkozás mentette meg – mondta a hozzátartozó. A fiatalok, akiket jelenleg kórházban ápolnak, a rendőrségen feljelentést tettek.

A Sziget szervezőit értesítették az incidensről. Vető Viktória a Sziget Fesztivál sajtófőnöke elmondta: a támadók feltehetőleg biztonsági őrként dolgoznak, de nem a Sziget Fesztivál által megbízott biztonsági cég alkalmazottai. Civilként tartózkodtak a Szigeten. A sajtófőnök hozzátette, hasonló eset mostanáig nem történt az idei fesztiválon.

Címkék: Magazin