Alonsónak lenne helye a BMW-nél

Mario Theissen, a BMW csapat vezetője nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2008-tól az ő csapatában versenyezzen Fernando Alonso.

A Magyar Nagydíjon történt McLaren-botrány óta, úgy hírlik, Fernando Alonso elhagyná csapatát, bár ezt a vezetés cáfolta. Sőt csapattársa, Lewis Hamilton állítja, jobb a viszony kettejük között, mint azt a nemzetközi sajtó beállítani igyekszik.

Ennek ellenére azonnal akadt kérője a spanyol pilótának. A Renault vezetése azonnal visszafogadná a csapattal az utóbbi két évben a világbajnoki címig jutó pilótát. Csakhogy ez legföljebb anyagilag lehet nyereséges Alonsónak, hiszen a francia csapat most nem éppen versenyképes.



Hamilton helyett Heidfeld lehet az új csapattárs (vezess.hu)


Ezzel szemben a BMW – amely jelenleg harmadik a bajnokságban – fejlődése folyamatos, így jövőre akár már világbajnoki esélyes is lehet. Bár senki nem vonja kétségbe Nick Heidfeld és Robert Kubica képességeit, egy világbajnok további lökést adhat a csapatnak. Állítólag a BMW már fel is vette a kapcsolatot Luis Garcia-Abaddal, Alonso menedzserével.

„Mióta a Sauberrel dolgozzunk együtt, csapatunk folyamatosan fejlődött, ezzel időközben elértük, hogy csapatunk más toppilóták számára is érdekessé vált. Számomra nem az a kérdés, hogy eleget tudunk-e nyújtani a világbajnoknak, hanem hogy milyen összeállításban tudjuk megtenni a következő lépést előre” – mondta a Kölni Express című lapnak dr. Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója.

2008-ra Robert Kubicának érvényes szerződése van a csapattal, és állítólag a Török Nagydíjon jelentik be, hogy Nick Heidfeld 2009-ig meghosszabbította szerződését, melynek nyomán évi nyolcmillió eurót tehet majd zsebre. A pletykák szerint természetesen nem a német pilótát tennék parkolópályára a német csapatnál, hanem a lengyelt. A Heidfeld–Alonso-összeállítással egy bombaerős páros jöhetne létre a BMW-nél.

Lehet, hogy ezzel Mario Theissen venne a nyakába komoly gondot? Erről megkérdezték Werner Heinzet, Heidfeld ügynökét is. „Miért ne versenyezhetne Heidfeld Alonso mellett? Nick jelenlegi teljesítményét látva, emiatt egyáltalán nem aggódom” – mondta a menedzser.

Címkék: autó-motor