Magyar-szerb döntő a Világligában

A magyar férfi-vízilabda válogatott könnyedén győzte le Ausztráliát, és bejutott a Világkupa fináléjába, mely során Szerbiával csap össze.

Kapcsolódó linkek


vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A magyar csapatnak nem okozott gondot Ausztrália legyőzése a berlini Világliga-döntőben, sőt a mieink még fölényesebb diadalt arattak, mint a csoportmeccs során, akkor 15-8, most 16-7 volt a végeredmény.

A gyorsabban és jobban játszó magyarok kisvártatva háromgólos előnyre tettek szert, s a védekezés is remekül működött, ekképp a nagyszünetben már hátradőlhettünk, hiszen a Kemény-csapat 7-2-re vezetett. Az utolsó két negyedben is folytatódott a magyar pólósok gálaelőadása: pazarul kidolgozott helyzetek és szép gólok jellemezték Birosék játékát.

Nem voltak egy súlycsoportban a felek, nyilván ezt a vízben is érezték a mieink, akik a hajrában kissé ki is engedtek, így eshetett meg, hogy 14-3-nál zsinórban négy gólt lőttek az ausztrálok. Ám az utolsó szó a magyaroké volt: Molnár és Szivós is betalált a végén. Utóbbi három góllal a csapat egyik legjobbja volt, nála csak a négygólos Biros volt eredményesebb.

„A mai meccs leglényegesebb eredménye – a döntőbe jutáson túl –, hogy senki nem sérült meg. Jó tesztet jelentett nekünk, hogy az ausztrálok gyakran éltek a gyors indítás lehetőségével, ezeket sikerült ‘megfognunk’, ami fontos lehet egy ennél szorosabb mérkőzésen. Valószínűleg ez a reális különbség a két csapat között” – nyilatkozta az MTI-nek Kemény Dénes szövetségi kapitány, majd hozzátette: sok jó egyéni teljesítményt látott azok részéről, akik az olimpiai szűk csapatba kerülésért küzdenek.

A másik ágon a szerbek nagy csatában, egy góllal legyőzték a németeket – így létrejött a magyar-szerb álomdöntő, amelyre vasárnap délután 15 órakor kerül sor Berlinben. Az izgalmasnak ígérkező találkozót a Sport Klub élőben adja.

Világliga-döntő, elődöntő:
Magyarország-Ausztrália 16-7
Szerbia-Németország 8-7

Az 5-8. helyért:
Románia-Kína 13-10
Egyesült Államok-Kanada 11-5

Címkék: Csapatsport