Lángokban állt a híres filmstúdió

Leégett a római Cinecitta több ezer négyzetmétere péntekre virradóra. A tüzet a tűzoltóknak több órai munka után sem sikerült lokalizálniuk.

Az olasz főváros történelmi városközpontjától néhány kilométerre található, 40 ezer hektáros “mozivárosba” nem engedték be az újságírókat, a főbejárattól nem lehetett sem lángokat, sem füstöt látni – jelentette egy fotóriporter a helyszínről.


A tűz eddig ismeretlen okból este tíz óra tájban keletkezett abban a stúdióban, ahol a római birodalom születéséről szóló, Róma című angol-amerikai televíziós szuperprodukciót forgatják. A lángok elemésztettek egy 2000 négyzetméteres hangárt, ahol a sorozat díszleteit tárolták, majd onnan más épületekre is átterjedtek.



Oltják a lángoló filmstúdiót. (fotó: MTI/EPA)


Guido Parisi, a római tartományi tűzoltóság parancsnoka az ANSA hírügynökségnek elmondta, hogy 30-40 méteresek lángnyelvek csaptak fel, fa- és műanyagok égnek. Parisi szerint 3000-4000 négyzetméternyi terület vált a lángok martalékává.


A Cinecittában – amely áprilisban ünnepelte megalapításának 70. évfordulóját – forgatták többek William Wyler Ben Hur című alkotását (1958), valamint Federico Fellini Édes élet (1960), Amarcord (1973) és Satyricon (1969) című filmjeit.

Címkék: Magazin