Alonso marad a McLarennél

Folytatódhat a csillagok háborúja, ugyanis a wokingi csapatnál cáfolták, hogy a kétszeres világbajnok, címvédő Fernando Alonso távozna.

Norbert Haug, a Mercedes-Benz sportigazgatója tagadja, hogy Fernando Alonso elhagyná a csapatot. “Nyomatékosan utalt arra, hogy maradni akar. Érvényes szerződésünk van vele” – mondta. Korábban a Times szerint Ron Dennis úgy nyilatkozott, hogy elengedné Alonsót, ha nem is azonnal, de az év végén mehet. Erre a hírre is reagált a német szakember: “Ez csak spekuláció. Nincsen az érvényes szerződéssel ellentétes információm.”

Mint emlékezetes, Fernando Alonso feltételezhetően bosszúból tartotta fel a Magyar Nagydíj időmérő edzésén a kerékcserénél csapattársát, amiért az korábban a csapatutasítást megszegve nem engedte el őt.


Mégis marad a McLarennél (vezess.hu)


A sok szálon futó eset nyomán kirobbant botrány után többen már Fernando Alonso McLarentől való távozásáról beszéltek, amit a pilóta sem tagadott. Arra az újságírói kérdésre, hogy jövőre is a wokingi csapatnál versenyez-e, elég sejtelmesen válaszolt: “Nem tudom, nem tudom. Majd meglátjuk.”

Norbert Haug az esetről így beszélt a Bildnek: “Az időmérőn elkövetett hibák nem elfogadhatóak, de mindkét pilótánk a világbajnoki címért küzd, ami különösen feszültté teszi őket. De majd elkapjuk a frakkjukat! Elbeszélgettünk mindkettőjükkel még Budapesten, de még a Török Nagydíj előtt újra leülünk együtt, hogy tisztázzuk a problémákat.”

Ám ettől nem biztos, hogy kibékülnek a pilóták, hiszen az eset után már nem is beszéltek egymással. “Nem a kölcsönös szimpátiáról van itt szó, de a pilótáknak tisztelniük kell egymást, ezt meg kell oldanunk” – tette hozzá Haug. Nemcsak a Mercedes vezetője, de Alonso menedzsere szerint is marad a spanyol a McLarennél. Mint elmondta, beszélt Ron Dennisszel, akitől úgy tudja, hogy a kétszeres világbajnok kitölti a szerződését.

Címkék: autó-motor