Világliga: Kanada is kipipálva

A magyar férfi vízilabda-válogatott könnyed játékkal, nagy fölénnyel győzött Kanada legjobbjai ellen, így hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a csoportját a Világliga Berlinben zajló döntőjében.

Kapcsolódó linkek


vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Az utolsó csoportmeccsre Kiss Gergelyt, Birost, Gór-Nagyot és Szécsit nem nevezte Kemény Dénes szövetségi kapitány, a kapuban Baksa kezdett. A találkozót egy zúgó magyar kapufa nyitotta meg, átellenben viszont megrezdült a háló. A folyatás már az erőviszonyoknak megfelelően alakult: a mieink gyorsan magabiztos előnyre tettek szert, zsinórban hat gólt „akasztva” szakították le az ellenfelet.

Két negyed után öt góllal vezetett a magyar csapat az idő előrehaladtával edzőmeccs jelleget öltő találkozón (így a mozgás senkinek sem árt jelszóval Nagy Viktor cserekapus is vízbe csobbant), a záró felvonás előtt pedig már csak egy nyitott kérdés maradt: az addig egyaránt négy gólt termelő Madaras, Benedek és Varga Dániel trióból ki lesz a legeredményesebb? Nos, a csapatkapitány és az idősebbik Varga fej-fej mellett zárt öt találattal, a csapat pedig 11 góllal diadalmaskodott az észak-amerikai csapat felett.

„Nem vártam mást. Talán a védekezésünk lehetett volna jobb, de amikor így elmegy a csapat, becsúszik néhány kapott gól. Ezeken a meccseken is át kell esni” – nyilatkozta Kemény Dénes az MTI-nek.

A pénteki negyeddöntőben a másik négyes utolsó helyezettje, Kína lesz a csoportelső mieink ellenfele.

Világliga-döntő, 3. forduló
B-csoport:
Magyarország-Kanada 20-9 (5-1, 6-5, 6-1, 3-2)
Gól:
Benedek, Varga Dániel 5-5, Madaras 4, Molnár, Szivós 2-2, Hosnyánszky, Kiss Cs. 1-1, ill. Miller 3, Graham 2, Marks, Jung, Stein, Feltham 1-1.

Németország-Ausztrália 12-12, büntetőkkel: 5-3

Végeredmény:
1. Magyarország 9 pont
2. Németország 5
3. Ausztrália 4
4. Kanada 0

A-csoport:
Románia-Egyesült Államok 11-10
Szerbia-Kína 20-3

Végeredmény:
1. Szerbia 9 pont
2. Románia 6
3. Egyesült Államok 3
4. Kína 0

A negyeddöntők párosítása:
Ausztrália-Románia
Magyarország-Kína
Németország-Egyesült Államok
Szerbia-Kanada

Címkék: Csapatsport