Olvasónk mondja: feledhetetlen LGT, feledhető szervezés

Nagy várakozással mentünk az LGT koncertre, főleg, hogy az alapítókkal egykorúak vagyunk, és régen volt már lehetőségünk ilyen formában látni őket. Maga a koncert (hála elsősorban az előadóknak, na meg az őket közvetlenül támogató kisegítőknek, szervezőknek) nagyszerű volt, feledhetetlen 3 órát kaptunk. Az azért már bosszantó volt, hogy egy helikopter több mint fél órán át [...]

Nagy várakozással mentünk az LGT koncertre, főleg, hogy az alapítókkal egykorúak vagyunk, és régen volt már lehetőségünk ilyen formában látni őket. Maga a koncert (hála elsősorban az előadóknak, na meg az őket közvetlenül támogató kisegítőknek, szervezőknek) nagyszerű volt, feledhetetlen 3 órát kaptunk. Az azért már bosszantó volt, hogy egy helikopter több mint fél órán át pont a fejünk felett körözött úgy, hogy az előadók beszédét még az erősítés ellenére se lehetett érteni. Az időjárással szerencsénk volt, kellemes meleg nyári este volt. Az esőt az előadás alatt természetesen nem hiányoltuk, viszont a tömeg által felvert por szinte fuldoklásig ingerlő volt. Ezen még több járólappal talán lehetett volna segíteni.

Ami viszont úgy látszik végképp meghaladta a szervezők erejét, az a látogatók számával arányos közlekedési útvonal biztosítása. Már a bejutásnál is sokat kellett várni, de a koncert végén már tűrhetetlen tömegnyomor és fejetlenség volt – nem is annyira a sziget területén, hanem inkább a kijáratnál és a HÉV-hez vezető úton. Nem is tudom, hogy gondolták, hogy ekkora közönség biztonságos mozgásához megfelelő lehet egyetlen szűk, kordonnal behatárolt járda, amin ráadásul kétirányú volt a forgalom, hiszen még ekkor is javában érkeztek a sátrakkal és személyes csomagokkal felszerelt újabb vendégek.

A rendőri biztosítás csupán arra szorítkozott, hogy az autók folyamatos szabad mozgását biztosító kordonokat védje, de még időlegesen sem állították le az autókat, hogy pár percre engedje az iszonyúan összepréselődött sok ezres tömeget is átjutni az úton. A hídtól a HÉV megállóig vezető rövid szakasz leküzdése (a szörnyű tömegnyomor érzés, az állandó lökdösődés, a türelmetlenek által kiváltott veszekedések és hőzöngések közepette) több, mint háromnegyed óráig tartott. Ezzel már a tavalyi nulladik napi Illés koncert után is hasonló gondok voltak, amin utólag nyilván nem lehet segíteni, de most még nem késő a záráskor várható hasonló, bár vélhetően kevésbé koncentrált tumultuózus eseteket megelőzendő jobb szervezéssel előre is gondolni.

Persze utólag mi is elsősorban a szépre akarunk és fogunk emlékezni, az LGT koncertje nagyon jó volt, remélhetőleg lesz még hasonló élményünk később is.

Szántó György


Küldjön fotókat, beszámolókat!



Saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket a Szigetről és egyéb fesztiválokról. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.


Címkék: Magazin