Mourinho optimista, Van der Sar bosszúról beszél

Az angol bajnokság prológjának tekinthető Community Shieldet (azaz Szuperkupadöntőt) tizenegyesekkel a bajnok Manchester United nyerte meg, játékosai szerint megérdemelten. Jose Mourinho, a Chelsea portugál menedzsere ezzel persze nem ért egyet.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Túlzás lenne azt állítani, hogy a vasárnapi, büntetőpárbajba torkolló Community Shield után nyilatkozatháború robbant volna ki a felek között, az értékeléseket olvasva az azonban szembetűnő, hogy a Chelsea-nél és a Manchester Unitednél is „más mérkőzést” néztek. Jose Mourinho, a Chelsea menedzsere megjegyezte, csapata volt a jobb, megérdemelte volna a trófeát: „Elégedett vagyok a csapatommal, a játékosaim nagyon jók voltak vasárnap, egyáltalán nem érdemelték meg, hogy tizenegyesekkel veszítsenek, de ilyen a futball”.

„Végig mi irányítottuk a mérkőzést a bajnok ellen, tehát miért kellene félnünk a jövőtől? – tette fel a kérdést az amúgy igen optimista Mourinho, majd sietve hozzátette: „Tizenegyesek döntöttek, tehát nem kaptunk ki, nem veszítettük el magát a meccset, azaz nem vagyunk alacsonyabb szinten a Manchesternél!”


Az optimista Jose Mourinho (AFP)



A „vörös ördögök” ezt másképp látják, nem akad olyan értékelés a részükről, amelyben ne játszana kulcsszerepet az a mondat, hogy „megérdemelt a győzelem.” Ez leginkább Edwin van der Sar szájából hangzik hitelesen. A 36 éves holland kapus az 1-1-es végeredmény utáni szétlövésben mind a három Chelsea-büntetőt kifogta. „Jobb futballt mutattunk be, aligha vitatható, hogy megérdemelten nyertünk. A sikerünk apró bosszú az elveszített FA-Kupa-döntőért, nem mellékesen nagy lökést ad a hamarosan kezdődő bajnokságra” – nyilatkozta Van der Sar, majd rátért a „hőstettre.” „Még sohasem védtem ki egymás után három tizenegyest. Nem beszélve arról, hogy eddig nem volt szerencsém a szétlövésekkel, a karrierem során ötöt buktam és csak kettőt, illetve most már hármat nyertem meg. Természetesen nagyon jó érzés győztesen kikerülni az ilyen az ilyen párharcból” – mondta a kapus.

A gólszerző Ryan Giggs elégedett volt csapata teljesítményével, szerinte is elégtétel ez a győzelem. „A kupadöntő után nagyon csalódott voltam, nyilvánvaló, hogy édes ez a siker a számunkra” – így a walesi szélső.

A nyilatkozók közül Sir Alex Ferguson, az MU trénere volt a leghiggadtabb, érzelmektől mentesen beszélt. Elmondta, szerinte mind a két csapat a felkészülés fontos állomásának tekintette a vasárnapi meccset. Ehhez még hozzátette, sem a saját, sem Mourinho együttese nincs még „teljesen kész”, és sok játékos fáradtan mozgott, a gólok (Ryan Giggs, illetve Florent Malouda találata) ugyanakkor nagyon tetszettek a 65 éves skót menedzsernek.

A Manchester United és a Chelsea jövő vasárnap játssza első mérkőzését az új bajnokságban: a címvédő a Reading együttesét fogadja, míg az FA-kupa-győztes az újonc Birmingham Citynek ad randevút a Stanford Bridge-en.

Címkék: foci