Futballdiszkont: hétfői átigazolások

Michael Ballack marad a Chelsea-ben, kacsának nevezte a Real Madridba való igazolásáról szóló híreket, az Arsenal a Chelseatől igazolhat, Riquelme pedig feltehetően még egy évet marad Argentínában. Tények és hírek az átigazolási piacról.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Michael Ballack cáfolta, hogy a Chelsea elhagyására készül, s akár kevesebb pénzért is hajlandó lenne a Real Madriban folytatni labdarúgó-pályafutását. A német válogatott középpályása tavaly igazolt át a Bayern Münchentől a londoni Kékekhez, s a várakozásokkal szemben gyenge bemutatkozó idénye után már többször is fölröppent a hír, hogy tovább áll az angol fővárosból. A hétvégi angol és spanyol médiaértesülések egyenesen arról szóltak, hogy ha a spanyol királyi gárda szerződtetné, Ballack kész lenne a Chelsea-nél idényenként 8 millió eurót garantáló fizetését a felére leengedni. “Kacsa az egész, szó sincs róla, hogy a Real Madridba igyekeznék. Semmi kapcsolatom a spanyol klubbal, én szakmailag és családi szempontból is nagyon boldog vagyok Londonban, így maradni akarok” – nyilatkozta az angol bajnoki ezüstérmes együttes honlapján, hozzátéve, műtéte után keményen dolgozik, hogy mielőbb visszatérhessen és ismét játszhasson a Chelsea-ben.


48 millió eurót akar a Chelsea a két sztárért (ANP)


Dyer-átigazolás lefújva

Egyre valószínűbbnek tűnik azonban, hogy a következő szezonban nem marad a Chelsea együttesénél Lassana Diarra. A francia válogatott játékos már több alkalommal is jelezte, hogy nincsen maradása Roman Abramovics csapatánál, és a SkySports értesülései szerint a városi riválisnál, az Arsenalnál tárt karokkal várják a 22 éves játékost. Az elefántcsontparti születésű Diarra az elmúlt szezonban csak tíz alkalommal került be a kezdőbe, ezt kevesellte, és ezért Mourinho segédje, Steve Clarke szerint valószínűsíthető a távozása.

Amantino Mancini jelezte az AS Roma vezetőségének, hogy szívesen maradna az egyesületnél, de csak akkor, ha új – természetesen zsírosabb – szerződést kötnek vele. A játékos ügynöke elmondta, hogy a klub sportigazgatójával, Daniele Pradével már tárgyaltak az ügyben. A brazil születésű középpályás jelenlegi kontraktusának van egy záradéka, amely szerint minden évben fizetésemelést ajánl neki a római klub. A jelek szerint ez nem elég, a 27 éves Mancini kedvezőbb feltételek mellett kötelezné el magát a Romához. Angol lapjelentések szerint a Liverpool érdeklődik a játékos iránt.

Az Everton válogatott játékosa James Beattie számos angol élvonalbeli klub ajánlatát visszautasítva, végül a kieső Sheffield Unitedhez írt alá. A középpályásért a hírek szerint 4 millió angol fontot fizetett az egyesület. „Tizenkét hónapja én voltam az Everton házi gólkirálya, de aztán az edzővel összevesztem, és az elmúlt szezonom egy rémálomra hasonlított. Az új klubom nagyon ambiciózus, remélem csak egy évet fogunk tölteni a Championshipban.” – nyilatkozta a 29 éves játékos.

Az utolsó pillanatban a Newcastle együttese lefújta Kieron Dyer eligazolását. A West Ham United vezetői megállapodtak az angol középpályás klubjával, és magával a játékossal is megegyeztek, Dyer átesett az orvosi vizsgálaton, de az aláírás előtt a Newcastle meggondolta magát. Egyelőre a Szarkák nem közölték döntésük okait, de a West Ham trénere, Alan Curbishley szerint minimálisra csökkent annak az esélye, hogy leszerződtessék a középpályást.

Riquelme maradhat a Bocánál

Meghosszabbította portsmouthi szerződését egy évvel Nwankwo Kanu, angol együttes nigériai válogatott támadója. Az egykori Ajax, Inter, Arsenal és West Bromwich Albion futballista sokáig hagyta vergődni egyesületét, de végül maradt a tavalyi pontvadászat kilencedik helyezettjénél. “Tavaly ő volt a csapat legeredményesebb játékosa (12 gól), természetesen nagyon örülünk, hogy a maradt.” – nyilatkozta Harry Redknapp, a Portsmouth trénere, majd hozzátette, hogy jól ment a csatárnak a felkészülés alatt. A nigériait többek között egykori csapata, az Ajax is vitte volna.

A Werder Bremen együttese a nyári átigazolási szezonban megvált a tavalyi világbajnokság gólkirályától, és Miroslav Klose helyére megszerezte a Hamburgtól Boubacar Sanogót. A klub vezetői azonban ezzel nem elégedtek meg, és a L’Equipe információi szerint bejelentkeztek a Paris St. Germainben futballozó kolumbiai Mario Yepesért. A 32 éves válogatott hátvéd 2002 óta játszik Európában, pontosabban a francia élvonalban: először a Nantes-ban, majd a fővárosi csapathoz igazolt. A 187 centiméter magas játékos 24 alkalommal szerepelt a kolumbiai nemzeti tizenegyben és két gólt szerzett.

A jelek szerint mégsem a bíróságon fog eldőlni, hogy a következő szezonban hol folytatja a Copa Americán ezüstérmes Gabriel Heinze. Az argentin válogatott hétfőn visszatért Manchesterbe, részt vett az edzésen, és a hírek szerint szeretné békésen rendezni a jövőjét. A 29 éves védőt a nagy rivális Liverpool csábítgatta, de Fergusonék közölték, hogy a 6,8 millió angol fontos ajánlat ellenére nem adják a BL-döntős csapatnak. A manchesteriek vezérigazgatója, David Gill már a liverpooli érdeklődés előtt elmondta Heinzének, hogy az Arsenal, a Chelsea vagy Benitezék hiába kopogtatnának. A beszélgetést rögzítették is, így a bíróságon bizonyítékként felhasználható lenne. Ferguson szerint példásan bántak Heinzével, és ha az ügynöke nem beszélné tele a fejét, akkor nem is akarna menni. Az argentin 2004-ben érkezett a Paris St. Germaintől, de nem kapott rendszeresen játéklehetőséget, a liverpooli ajánlat éppen kapóra jött. Ha mégis klubot vált Heinze, akkor történelmet írna, hiszen 1964 óta nem igazolt a Pool az Old Traffordról.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Juan Roman Riquelme marad még egy évet a Boca Juniors-nál. Az argentin válogatott középpályást februárban adta kölcsön az argentin együttesnek a Villareal. Lapértesülések szerint rövidesen bejelenti a Boca vezetősége, hogy a 29 éves játékos az elkövetkező szezonban is a Libertadores Kupán diadalmaskodó együttesben futballozik. Egy hete a klub első embere, Mauricio Macri még azt mondta, hogy semmi esélyük nincsen Riquelme megtartására, de mivel a spanyolok egyetlen egy ajánlatot nem kaptak a játékosra, ezért valószínűsíthető, hogy marad hazájában.

Lemondott posztjáról Henri Michel, az egyik legnépszerűbb egyiptomi futballcsapat, a Zamelek francia vezetőedzője. A neves szakember az együttes franciaországi edzőtáborozásának utolsó napján jelentette be távozását. Az 59 esztendős Michel eddig hat nemzeti csapat élén állt: 1984 és 1988 között Franciaország, 1994-ben Kamerun, 1995-2000 között Marokkó, 2000-01-ben az Egyesült Arab Emírségek, 2001-02-ben Tunézia, 2004-től pedig Elefántcsontpart válogatottját vezette. Utóbbi története során először játszhatott vb-n.

A Real Madrid olasz csatárjáért, Antonio Cassanóért angol lapok szerint két Premier League egyesület, a Bolton Wanderers és a West Ham United is érdeklődik. A spanyol klubnál nincsen maradása a problémásnak tartott játékosnak, a vezetőség többször is jelezte, hogy nem tartanak rá igényt.

Címkék: foci