NB I: kiütéses győzelmet aratott a Honvéd

Az UEFA-kupában továbbjutott Budapest Honvéd a bajnokságban kiütéses győzelmet aratott, 5-1-re győzte le a vendég Fehérvárt a 3. forduló vasárnapi mérkőzésén, és ezzel a tabella élére állt.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A vasárnapi bajnoki találkozón a Fehérvár kezdett jobban, Bozic tizenegyesből a vezetést is megszerezte, ám mint ahogy később kiderült, ezzel az összes puskaporukat ellőtték a vendégek.


A Honvédnak viszont volt bőben muníciója. A 11. percben már újra döntetlenre álltak a felek, és a fölényben futballozó kispestiek a szünet előtt két újabb góllal gyakorlatilag eldöntötték a meccset: előbb Palásthy fejelt a kapuba, majd Diego lőtt közelről a hálóba. A szünet után taktikusan, jól futballozott a Honvéd, és az ellentámadásai igazán veszélyesek voltak. Egy ilyen végén Bárányos rendkívül okosan, a kapust átemelve helyezett a kapuba, majd a végén Hercegfalvi állította be az 5-1-es végeredményt. Ezen a napon a kispesti és a fehérvári együttes nem volt egy súlycsoportban.

Fölényes győzelmének köszönhetően a Honvéd átvette a vezetést a tabellán, a Fehérvár ugyanakkor még nyeretlen, és jelenleg a 13. helyen tanyázik.

NB I, 3. forduló:
Budapest Honvéd-FC Fehérvár 5-1 (3-1)
Gól:
Dobos (14., 11-esből), Palásthy (26.), Diego (35.), Bárányos (82.), Hercegfalvi (84.), ill. Bozic (11., 11-esből)

Korábbi eredmények:
Nyíregyháza-REAC 2-0
Győri ETO-Tatabánya 2-1
Vasas-FC Sopron 2-0
Kaposvár-Paksi FC 2-1
ZTE FC-Diósgyőri VTK 4-1
BFC Siófok – DVSC-TEVA 1-1

További program:
MTK Budapest-Újpest FC, 18:00

Címkék: foci