NB I: két góllal nyert az újonc

Az újonc Nyíregyháza hazai pályán nyert a REAC ellen a labdarúgó NB I harmadik fordulójában, így második élvonalbeli találkozóját is győzelemmel és kapott gól nélkül zárta.

Kiegyenlített küzdelem jellemezte az első félidőt, több hazai helyzettel. A második játékrész elején hamar vezetést szereztek a házigazdák, ezután aktívabbak lettek a vendégek, akik mezőnyfölénybe kerültek, a hajrában azonban Bagoly gólja eldöntötte a találkozót.

A nyírségiek mérkőzése az első körben, a Győr ellen elmaradt, a meccset később játsszák le.

Győrött az ETO negyed óra után már két góllal vezetett, az utolsó tizenöt percben viszont a vendégek szépítése után minimális előnye megőrzéséért is meg kellett küzdenie a Tatabánya ellen.


A bajnokságban első hazai mérkőzését játszó győri csapat nagyszerűen kezdett, s negyedóra elteltével egy szép és egy viszonylag szerencsés góllal 2-0-ra vezetett. Az első félidőben a hazaiak végéig uralták a játékot. Szünet után egy kicsit kényelmesebben játszott a házigazda, a kínálkozó lehetőségeit elhibázta, míg a Tatabánya egy hajrában szerzett góllal izgalmassá tette a végjátékot.

NB I, 3. forduló

Nyíregyháza-REAC 2-0 (0-0)

Nyíregyháza, 3000 néző. Vezette: Iványi
Gól: Lippai (51.), Bagoly (83.)
Sárgalap: Vukadinovics (84.), illetve Kapcsos (20.), Polonkai (92.)
Nyíregyháza: Lazareanu – Zaleh, Bagoly, Ambrusz, Cornaci – Sava (Vukadinovics, 61.), Zabos (Miskolczi, 73.), Hegedűs T., Lippai – Moldovan (Minczér, 68.), Montvai
REAC: Farkas – Horváth G., Cseri, Kapcsos, Sallai – Kőhalmi (Nagy T., 67.), Erős, Polonkai, Virág (Varga Z., 53.) – Nyerges, Madar Cs.

Győri ETO-Tatabánya 2-1 (2-0)
Győr, 3000 néző. Vezette: Sulyok
Gól: Bogdanovics (7.), Farkas V. (öngól, 15.), illetve Filó (75.)
Sárgalap: Kovács Z. (55.), Nikolov (61.), Bank (76.), Bogdanovics (77.), illetve Ughy (59.)
Győr: Sztevanovics – Nikolov, Stark, Supics (Kovács Z., 46.), Völgyi – Pákolic (Granát, 89.), Bank, Józsi, Tokody (Jäkl 67.) – Bogdanovics, Brnovics
Tatabánya: Polekszics – Balogh B., Farkas V., Filó, Megyesi – Kriston, Balogh Z. (Ughy, 41.), Weisz, Hajdú (Németh A., 73.) – Ferenczi (Horváth P., 56.), Perez.

Címkék: foci