Futballdiszkont: pénteki átigazolások (videó)

A hétvégén lezárulhat a szappanopera hosszúságúra nyúlt Carlos Tevez-saga: az argentin labdarúgó hamarosan a Manchester United játékosa lehet. A Bajnokok Ligája-győztes AC Milan pedig brazil szupertehetséget igazol. Hírek, édekességek az átigazolási piacról.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A BBC internetes kiadásának értesülése szerint a Carlos Tevez játékjogát birtokló MSI és Just Sports Inc. megállapodott a West Ham Uniteddel, miszerint hozzávetőleg kétmillió fontos kompenzációt fizet a londoni klubnak. Nos, ha erre a Premier League is az áldását adja, Tevez csatlakozhat az angol bajnoki aranyérmeshez. A klubváltást eddig az nehezítette, hogy a Manchester United nem a WHU-val, hanem a tulajdonképpeni tulajdonos Kia Joorabchiannal állapodott meg, márpedig a Premier League szabályai szerint egy játékos eladásáról két klubnak kell egyezkednie, harmadik fél beleszólása nélkül.

Tevez évenként 4,5 millió font fejében két szezonon át kölcsönben futballozik majd az Old Traffordon, majd az opciós szerződésnek megfelelően a MU a harmadik szezonban 30 millió fontért végleg megveszi az argentin támadót.


Megoldódni látszik a Tevez-ügy (Getty)



Tevez aligha találkozik a MU öltözőjében Alan Smith-szel, aki hatmillió font ellenében a Newcastle United labdarúgója lesz. Érdekességképpen: három évvel ezelőtt hétmillió fontért került az Old Traffordra. A 26 éves válogatott csatár mellett a francia Lyon lejárt szerződésű védője, a brazil Cacapa is a „szarkák” játékosa lesz a következő szezonban. Sam Allardyce menedzser nagybevásárlást tartott a nyáron, hiszen Smith és Capaca mellett korábban Mark Vidukát, Joey Bartont, David Rozehnalt és Geremit is megszerezte.

A nagypapája által készített videofelvételeknek köszönhetően igazolta le a Manchester United korosztályos együttesébe a 9 éves ausztrál Rhain Davist. A kisfiú cseleit, kapura lövéseit a nagypapája rögzítette kamerájával és a felvételt közzétette az interneten, itt találtak rá a szigetországi klub vezetői. A videofelvételt eddig összesen mintegy 800 ezren töltötték le az interneten.




Védőkkel erősíti meg a sorait a szintén a Premier League-ben érdekelt Birmingham City: Liam Ridgewell (Aston Villa ), valamint Franck Queudrue (Fulham) érkezik az újonchoz. Ridgewellt egyébként már januárban is meg akarta szerezni a Birmingham, ám az Aston Villa visszautasította a klub kétmillió fontos ajánlatát, és kölcsön sem adta a játékost. A sajtóhírek szerint városi vetélytárs most rábolínt a 2,5 milliós újabb ajánlatra, és Ridgewell pénteken már át is eshet az orvosi vizsgálaton. “Különösen a sérülések miatt pillanattnyilag a védelem megerősítése a legfontosabb” – így Steve Bruce menedzser.

A Reading a középpályás sorát „izmosította” Emerse Fae megszerzésével. Az angol klub a jelentések szerint 2,5 millió fontot fizet a 23 éves elefántcsontparti labdarúgóért, aki hároméves szerződést írt alá plusz egyéves opcióval új állomáshelyén, ahol a 20-as mezben virít majd. Fae – aki a Reading eddigi legdrágább játékosa – pótolhatja a Chelsea-hez igazolt Steve Sidwellt.

A PSV-t elhagyó Alex is a londoni kékekhez igazolhat, miután a Chelsea kijárta, hogy a brazilvédő megkapja a munkavállalási engedélyt. A szerződés aláírása előtt Alexnek és a Chelsea-nek még meg kell egyeznie a kontraktus időtartamában, illetve a brazilra még orvosi vizsgálat is vár.

Az AC Milan nyerte azt a versenyfutást, amely a 17 éves brazil karmesterért, Alexandre Pato játékjogáért zajlott. A Milan a városi rivális Intert, a Real Madridot és a Chelsea-t győztes le ebben a sajátos küzdelemben. „A különösen tehetséges Pato hamarosan csatlakozik a csapathoz, és szeptember 3-tól edzőmérkőzéseken is pályára lép” – jelent meg a milánóiak honlapján.

Egy másik brazil, Julio Baptista viszont biztosan nem igazol Carlo Ancelotti csapatához, a csatár minap kijelentette: jól érzi magát Madridban, a Realban kívánja folytatni a karrierjét. A 25 éves csatár 2005-ben igazol a királyi együtteshez, amely tavaly kölcsönadta őt az angol Arsenalnak.

Címkék: foci