Jankovic és Henin már vb-résztvevő

A világelső Justine Henin és a rangsorban harmadik Jelena Jankovic már kvalifikálta magát a női teniszezők novemberi WTA-világbajnokságára, amelynek Madrid ad otthont.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A vébécímvédő belga klasszis idén vezeti a női világranglistát, és idén már öt tornagyőzelmet aratott. Sorozatban harmadszor diadalmaskodott májusban a Roland Garroson, és nyolcadik alkalommal jutott be a WTA-világbajnokságra. „Büszke vagyok arra, hogy idén én kvalifikáltam magam először a madridi tornára. Szép emlékeim vannak a versenyről, tavaly úgy sikerült nyernem, hogy a US Open után először Madridban léptem pályára. Nem tudtam, mire lehetek képes, de ehhez képest Amelie Mauresmót és Maria Sarapovát legyőzve sikerült nyernem” – nyilatkozta Henin.

A szerb Jelena Jankovic az idei év legnagyobb felfedezettje a női teniszben, jelenleg a harmadik helyen áll a világranglistán. A 22 éves játékos 15 hónapja még a visszavonuláson gondolkodott, miután sorozatban 10 meccsen kikapott. A tavalyi év végén azonban egyre jobban belelendült, és jócskán sikerült javítania az akkori helyezésén (38.). Idén négy versenyen sikerült győznie, az Australian Openen és Wimbledonban a negyedik körben bukott el, a Roland Garroson pedig az elődöntőig masírozott.

„Alig tudom elhinni, hogy már most bejutottam a nyolcas mezőnybe. Eseménydús hónapok vannak mögöttem, és figyelembe véve, hogy nemrég még vissza akartam térni az egyetemre, azt hiszem, büszke lehetek a teljesítményemre” – mondta a szerb játékos, aki egyesben hét riválisát megelőzve próbál az élen végezni a szezonzáró szupertornán.

Címkék: tenisz