Häkkinen: egyszer még Schumacher is visszatér

Továbbra is az autóversenyzés megszállottja Mika Häkkinen: a finn pilóta, aki 1998-ban és 1999-ben Forma-1-es világbajnoki címet szerzett a McLaren-Mercedes istálló színeiben, 2001-ben visszavonult, majd két éve a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) tért vissza.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

“Nagyon jól érzem magam a sorozatban. Megmondom őszintén, rengeteg pozitívum szól mellette a F1-gyel szemben. Miután Európában van minden futam, így kevesebb utazással jár a részvétel, sokkal több idő jut a családomra és a pihenésre” – mondta újságíróknak a 38 éves pilóta, aki a felelősségteljes alkoholfogyasztás nemzetközi nagyköveteként érkezett a magyar fővárosba.

“Volt még mit tanulnom”

Häkkinen a DTM-ben három futammal a vége előtt még esélyes a bajnoki címre. “Amikor visszatértem az autóversenyzés világába, nem gondoltam volna, hogy a Forma-1 után még tanulhatok új dolgokat. Ennek ellenére a DTM-ben folyamatosan küzdenem kell, hiszen itt egyforma feltételek mellett küzdenek a csapatok, nem úgy, mint a száguldó cirkuszban, ahol rendre kettő, maximum négy istálló uralja a mezőnyt” – tette hozzá a finn, aki elmondása szerint leginkább a szauna gőzében, vagy a gokartpályán tudja kipihenni fáradalmait.


Nyugisabb a DTM-es élet (MTI)


Az idei F1-es versengésről Häkkinen mindössze annyit árult el, hogy korábbi csapata fantasztikus munkát végez, ráadásul Fernando Alonso és Lewis Hamilton személyében két extraklasszis pilótával rendelkezik. A távirati iroda azon kérdésre, hogy szerinte ki lesz a végső győztes az idén, a finn versenyző a kiélezett csatára utalva úgy reagált: “erre majd október körül térjünk vissza.”

Schumi hamarosan visszatérhet

A nemrég kirobbant kémüggyel kapcsolatban szűkszavúan nyilatkozott a sztár: “Úgy érzem, az nemzetközi szövetség a lehető legjobb döntést hozta a sportág szempontjából.” Az FIA első fokon nem marasztalta el a McLaren-Mercedes istállót a rivális Ferrari titkos anyagainak jogtalan birtoklása miatt.

Häkkinen elmondta: pályafutása során azt szerette leginkább a McLarennél, hogy az istálló tagjai igazi családot alkotnak, éppen ezért a mai napig tartja a kapcsolatot Ron Dennis csapatfőnökkel, Norbert Haug sportigazgatóval pedig a DTM-sorozatban is együtt dolgoznak.

Egy további kérdésre válaszolva elmondta: könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy korábbi riválisa, Michael Schumacher, a Ferrari hétszeres világbajnoka – aki a tavalyi szezon végén vonult vissza – hamarosan visszatér a versenypályákra: “Úgy gondolom, Michael is imádja a versenyzést, nem tudom milyen kategóriában, de szinte biztos vagyok benne, hogy nemsokára újra láthatjuk száguldani. Én sem bírtam ki sokáig.”

Címkék: autó-motor