F1: lengyel rohamot várnak a Hungaroringen

Augusztus 3-5-én 21. alkalommal érkezik hazánkba a Forma-1-es versenysorozat. A korábbi német, finn szurkolókat idén a lengyelek pótolhatják.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Korábban Michael Schumacher miatt rengeteg német, Mika Häkkinen buzdítására sok finn szurkoló érkezett a Forma-1 magyarországi versenyére. Az idei évben minden eddiginél több lengyel érdeklődőt várnak, Robert Kubica egyre sikeresebb szereplése okán.

A várakozások megvalósulása érdekében a Magyar Turizmus Zrt. erős kampányt folytatott Lengyelországban: 120 utazási irodának juttatott el olyan kupont, amellyel egyszerűbbé válik a jegyrendelés a Magyar Nagydíjra. Az akció sikerét mutatja, hogy a budapesti szállodákban a futam idejére ugrásszerűen megnőtt a lengyel foglalások száma, amely várhatóan hozzájárul a lengyel vendégforgalom további dinamikus növekedéséhez.

2007 első öt hónapjában a Lengyelországból érkező vendégek száma 17,3 százalékkal, a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött lengyel vendégéjszakák száma 22,9 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

2006-ban a Magyar Turizmus Zrt. a Formula-1 Magyar Nagydíj alkalmából kérdőíves felmérést végzett a versenyt meglátogató külföldi és belföldi vendégek utazási szokásairól. Akkor a futamra érkező külföldi vendégek jellemzően 3-5 napot töltöttek Magyarországon. A legnépszerűbb szálláshelyek a három-, négy- és ötcsillagos szállodák voltak. Jól érezhették magukat nálunk, miután a megkérdezett külföldiek 47 százaléka tervezte, hogy a 2006-ot követő három évben a Formula-1 időszakán kívül is visszatér Magyarországra.

Címkék: autó-motor