NBI: meglepő Vasas-bukta

A REAC hazai pályán két góllal nyert a Vasas ellen a labdarúgó NB I, 2. fordulójában, annak ellenére, hogy a vendégek a hajrában - Torma kiállítását követően - emberelőnyben támadtak. A másik meccsen Fehérváron szerzett egy pontot a Kaposvár.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az első félidőben az angyalföldiek támadtak többet, ám helyzeteiket rendre elpuskázták: Somorjai luftot rúgott a kapu előtt, Kincses pedig 13 méterről csúnyán mellétrafált. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egyetlen valamire való REAC-akció viszont gólt eredményezett. Torma jobb oldalról érkező beadására remekül érkezett középen Madar, és a tizenegyespont magaqsságából a bal sarokba helyezett.

A szünet után a csapatok gyakorlatilag lemásolták az első félidei játékot: a piros-kékek a kapu előtt határozatlanok maradtak, míg Aczél Zoltán együttese Kőhalmi révén bebiztosította a győzelmet. A beadás ezúttal balról érkezett, és a hazaiak középpályása levette a labdát, majd higgadtan megduplázta az előnyt. A REAC tíz emberrel fejezte be a meccset, mert Torma a játékvezető-asszisztens megsértéséért piros lapot kapott a 84. percben.

A másik hétfői találkozón a fehérvári csapat többet támadott, helyzete is több volt, de a legbiztosabb ziccereket sem voltak képesek értékesíteni a hazai játékosok. A Kaposvár lelkesen játszott és végül egy védelmi hibából a látottak alapján megérdemelten szerezte meg az egyik pontot.

NBI, 2. forduló:
REAC-Vasas 2-0
Gól:
Madar (43.), Kőhalmi (78.)
Kiállítva: Torma (84.)

Fehérvár FC-Gabona Trans Kaposvár 1-1
Gól:
Bozic (44.), illetve Zahorecz (46., 11-esből)

Vasárnap játszották:
FC Sopron-Budapest Honvéd 0-1

Szombaton játszották:
Paksi FC-MTK Budapest 1-4
FC Tatabánya-Nyíregyháza 0-1
Diósgyőri VTK-BFC Siófok 0-3

Pénteken játszották:
Újpest FC-ZTE FC 1-1
DVSC-TEVA – GYőri ETO FC 2-0

Címkék: foci