Ligakupa: A Bayern lelépte a bajnokot

A Bayern München folytatta nyári menetelését. A Ligakupa elődöntőjében a nyáron megerősödött német rekordbajnok a stuttgarti Gottlieb-Daimler stadionban oktatta ki a bajnoki címvédőt.

Ottmar Hitzfeld legénysége szerda este ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta. A bajorok a sorozat selejtezőjében a tucatnyi hiányzóját hiányoló Brement verték 4-1-re, ezúttal csak kettőt lőttek de az is elégnek bizonyult.

Amíg az északiak ellen Hamit Altintop volt a müncheniek legjobbja, ezúttal az amatőrcsapatból felvezényelt Sandro Wagner muzsikált a legjobban. A mindössze 19 éves támadó nem utolsó sorban azért került a kezdőbe, mert a kispadon ücsörgő Roque Santa Cruzon kívül Toni, Klose, Podolski és Schlaudraff is kisebb sérüléssel bajlódott.

A 2005-ben Berlinből érkező csatár nem vacakolt sokat. Már a 8. percben robbantott, amikor a tizenhatos előterében remek sarkazással hozta helyzetbe Ribéryt, s a francia dropból a bal jobb felső sarokba ágyúzott.

Az első félidő a bajorok akarata szerint telt, s nem történt fordulat a térfélcsere után sem. Előbb Altintop sokadik távoli kísérletét hatástalanította Schäfer, majd a 66. percben megduplázódott a vendégelőny: egy baloldali Schweinsteiger-Ribery akció nyomán utóbbi parádésan vette észre, hogy a helyzetet követő Jansen a védők mögé került, elé tálalt, s a védő visszagurításából Wagner szerzett tetszetős találatot.

A csatár egy alkalommal a felső lécet is eltalálta egy pimasz emelés után, ám ekkor már érződött, hogy a Bayern a továbbiakra tartalékolt.

A müncheniek elsősorban középpályás soruk játszi magabiztosságának köszönhették (könnyed) sikerüket; fölényük a nyári meccsek jellege ellenére is imponálónak tűnik.

Német ligakupa, elődöntő

Stuttgart-Bayern 0-2 (0-1)
Stuttgart, Gottlieb-Daimler stadion, 45 500 néző. Vezette: Rafati
Gól: Ribery (8.), S. Wagner (66.)
Stuttgart: R. Schäfer – Beck (Ewerthon, 61.), Fernando Meira, Gledson, Boka – Meissner (Hitzlsperger, 55.) – Hilbert, Khedira, Da Silva (Mandjeck, 88.), A. Farnerud – Cacau. Szakvezető: Armin Veh
Bayern: Rensing – Lahm, Lúcio, Van Buyten, Jansen – Van Bommel (Ottl, 63.), Zé Roberto – Hamit Altintop, Ribery, Schweinsteiger – S. Wagner (Lell, 83.). Szakvezető: Ottmar Hitzfeld

A döntőben:
Lipcse, 2007. július 28. szombat, 18.00: Bayern-Schalke

Címkék: foci