Liverpool: búcsú az Anfield Roadtól

Az angol labdarúgó klub amerikai tulajdonosai bemutatták, a tervek szerint 2010-re elkészülő új stadion látványtervét. A 300 millió angol fontból felépülő létesítmény több mint 75 ezer rajongó fogadására lesz képes.

Kapcsolódó linkek

liverpoolfc.lap.hu
sport.lap.hu

Néhány éven belül elköltözik az Anfield Roadról a Liverpool együttese, miután a télen érkezett amerikai tulajdonosok, Tom Hicks és George Gillett a becslések szerint mintegy 300 millió angol fontot szánna egy újabb futballszentély felépítésére a Stanley Parkban. A létesítményt az Amerikában az NFL-stadionok felhúzásában rengeteg tapasztalattal rendelkező HKS nevű amerikai cég építteti meg.

A klub ügyvezetője, Rick Perry a csapat internetes honlapján elmondta, hogy a tervezésnél a legfontosabb szempont a B-közép lelátórészének, a Kopnak a megfelelő kialakítása volt, amelyen az elképzelések alapján 18 000 drukker foglalhat majd helyet.

Az ügyvezető mellett a csapat trénere, Rafael Benitez és Steven Gerrard is lelkesen nyilatkozott a látványterveket látva. „Fantasztikusan fog kinézni az új stadionunk, és a legjobb dolog az benne, hogy a többi angol létesítményhez képest teljesen újszerű a kialakítása.” – nyilatkozta a BL-döntős csapat kapitánya.

Címkék: foci