Jorge Lorenzo a Yamahához szerződött

Jorge Lorenzo, a gyorsasági motoros világbajnokság 250 kcm-es kategóriájának vb-címvédője a következő szezontól a király kategóriában érdekelt Yamaha csapatánál folytatja pályafutását.

Kapcsolódó linkek

motogp.lap.hu
sport.lap.hu

A mindössze 20 éves spanyol versenyző két évre kötelezte el magát a gyártóhoz, amelynél a kategória ötszörös világbajnokának, az olasz Valentino Rossinak a csapattársa lesz.

„A Yamaha már egy ideje figyelemmel követte Jorge karrierjét, és nagyon örülünk annak, hogy nekünk sikerült megállapodnunk vele” – nyilatkozta a csapat igazgatója, Lin Jarvis. Az istállónál még el kell dönteniük, hogy a következő szezonban milyen felállásban szállnak harcba a pontokért.

Az egyik megoldás az lenne, ha Lorenzo átvenné Colin Edwards helyét. Az ötszörös világbajnok, 2008-ig leszerződött Valentino Rossi ezt semmiképpen nem szeretné, ezért valószínűbb, hogy a spanyol egy gyári Yamahával, de külön csapatban, a személyes szponzorának a segítségével indul a vébén.

Lorenzo tavalyi világbajnoki címe után az idei szezonban is magabiztosan vezeti a negyedliteresek pontversenyét, az eddigi tíz viadalból hatot megnyert.

Címkék: autó-motor