Davis Kupa: Monaco könnyedén győzött

Monaco válogatottja mindkét vasárnapi egyest megnyerte, így simán, 4-1-re győzött a házigazda Magyarország elleni találkozón a Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


Bardóczky Kornél ötjátszmás mérkőzésen kikapott Benjamin Balleret-től, és ezzel a monacói férfi teniszválogatott 3-1-es behozhatatlan előnyre tett szert a vendéglátó magyarokkal szemben.

Bardóczky rövidítésben nyerte az első játszmát, majd a másodikban 5:2-es vezetéshez jutott, ám ellenfele kiegyenlített. A magyar játékos azonban ismét remekelt, és nagy küzdelemben a második szettet is bezsebelte. A harmadik felvonásban 3:1-re, majd 4:2-re is vezetett, ekkor még úgy tűnt, simán övé a meccs. Balleret azonban másképp gondolta: sorra nyerte a gémeket, a játszmákat, végül pedig az összecsapást. Bardóczky teljesen megroppant a nagy hőségben, sorozatban 16 (!) gémet vesztett.

A vendégcsapat Jean-René Lisnard révén az utolsó egyest is behúzta (Kellner Ádám két szettben szenvedett vereséget), így kialakult a 4-1-es végeredmény. A továbbjutott Monaco Lettországgal játszik majd szeptemberben az I. csoportba jutásért.

Davis Kupa, Euro-afrikai zóna, II. csoport, 2.
Magyarország-Monaco 1-4
Kellner-Lisnard 4:6, 2:6
Bardóczky-Balleret 7:6, 7:5, 4:6, 0:6, 0:6

Bardóczky-Lisnard 1:6, 6:3, 6:7, 4:6
Kiss-Balleret 1:6, 3:6, 3:6

Bardóczky/Kiss-Lisnard/Couillard 6:1, 5:7, 4:6, 6:4, 6:2

Címkék: tenisz