Davis Kupa: Monaco és a hőség ellen

Baranyi Szabolcs kapitány és a magyar Davis Kupa-csapat játékosai bizakodva készülnek a monacói teniszválogatott elleni, péntektől vasárnapig esedékes találkozóra, melyre az Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában kerül sor a Római Teniszakadémián.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Az összecsapáson az időjárás is döntő tényező lehet: kérdés, ki bírja majd jobban a hőséget. “Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a vendégek előkelőbben jegyzett teniszezők, mint a magyarok, ám a DK-összecsapások jellemzője, hogy a rangsornak ezeken kisebb a jelentősége. Nem is beszélve a hazai pálya előnyéről – mondta Baranyi Szabolcs a találkozó budapesti sajtótájékoztatóján. – Ha az esélyeket latolgatjuk, akkor az arány hatvan-negyven százalék a monacóiak javára, de természetesen mi azon leszünk, hogy ne ez érvényesüljön.”

A magyar DK-kapitány közölte, Bardóczky Kornél és Kiss Sebő játssza a két egyest, a párosban pedig Kisgyörgy Gergely kap szerepet Bardóczkyval. A csapat negyedik játékosa Kellner Ádám. “Kemény meccs lesz, nagyszerű lenne, ha pénteken kettő-nullás előnyre tennénk szert – mondta az MTI-nek Bardóczky. – A realitás azonban az egy-egy. Azaz szinte minden a szombati pároson fog múlni.”

A monacói csapatban Benjamin Balleret, Jean-René Lisnard, Guillaume Couillard és Thomas Drouet kapott helyet. Balleret jelenleg 299. a világranglistán, Lisnard pedig 315. Utóbbi azonban négy éve még a 84. volt. A magyaroknál Bardóczky jelenleg a 471. a rangsorban, Kiss Sebő pedig a 816.

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a Római Teniszakadémia centerpályáján esedékes összecsapáson 11 órától Kiss Benjamin Balleret ellen kezd, ezt követően pedig Bardóczky – Jean-René Lisnard párharc lesz. Szombaton az ünnepélyes megnyitót követően 15:15 órától a párosmérkőzés következik, amelyen Bardóczky partnere Kisgyörgy Gergely lesz, majd vasárnap (11 ó) két újabb egyessel fejeződik be a találkozó. A házigazdák negyedik játékosa Kellner Ádám.

Amennyiben magyar győzelem születik, a harmadik körben a lett-finn párharc nyertese lesz a következő ellenfél. Annak az összecsapásnak a továbbjutója szerepelhet legközelebb az I. csoportban.

A magyar együttes eddig négyszer játszott Monacóval, és 4-0-ra vezet: legutóbb 2005-ben, Hódmezővásárhelyen találkozott a két csapat, akkor 4-1-es hazai győzelem született.

Címkék: tenisz