UEFA-kupa: indul a magyarok európai kalandja

Csütörtökön az UEFA-kupában megkezdődik a küzdelem a selejtező első körében, amelyben két magyar csapat, a bajnoki ezüstérmes MTK Budapest, valamint a kupagyőztes Budapest Honvéd érdekelt.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az MTK Budapest az örmény FC MIKA együttesével, a Budapest Honvéd pedig a moldovai Nistru Otacival találkozik. A kék-fehérek hazai pályán, pontosabban az Újpest Megyeri úti stadionjában kezdenek 20:30-kor, míg a kispestiek Chisinauban játsszák az első mérkőzést (magyar idő szerint 18 órakor).

Valljuk be: a magyar csapatoknak szerencséjük volt az UEFA-kupa sorsolásakor, hiszen egyik leendő ellenfél sem verhetetlen. Ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a MIKA-t három éve, szintén a selejtező első fordulójában a Honvéd elbúcsúztatta 2-1-es összesítéssel. A Nistru Otacit pedig a Debrecen verte magabiztosan, az összesítésben 3-1-gyel az UEFA-kupa 2001/2002-es kiírásának kvalifikációs körében.

Az örmény csapat 14 forduló után a nyolccsapatos bajnokság harmadik helyén áll a hazájában, hét pont a hátránya az éllovassal szemben. A Nistru pedig három forduló után, két döntetlennel és egy győzelemmel a harmadik az moldovai ligában.

Kanta József, a kék-fehérek középpályása a klubja honlapján a következőket nyilatkozta az UEFA-kupameccs kapcsán: „Nagyon várjuk már a találkozót. A csapat nagy részének ez lesz az első nemzetközi kupameccse, és ez elég motiváció mindenkinek. Biztosan nagyon felkészült ellenféllel találjuk majd magunkat szembe, ezért akár egygólos győzelemmel is elégedett lennék, bár jó lenne megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra” – így Kanta. A szurkolók szerint nem lesz gond, az MTK-hívek 68 százaléka sima győzelemre voksolt.

A Honvédnál is optimistán várják a csütörtöki mérkőzést. Supka Attila vezetőedző a honlapunknak elmondta, a DVSC ellen 3-0-ra elveszített vasárnapi

Supka Attila bízik a továbbjutásban (MTI)

Szuperkupa-mérkőzésen nem volt elégedett a csapatával, mert az buta, óvodás gólokat kapott, ugyanakkor reméli, a hibákból tanulnak a játékosai. „Bízom abban, hogy visszatér a csapat arra az útra, amelyen a debreceni meccs előtt haladt, és azt is remélem, hogy olyan eredményt ér majd el a Nistru ellen, amely után reális esélye lesz a továbbjutás kivívására a visszavágón” – mondta az edző.

A Nistru Otacit Vass László edző térképezte fel egy bajnoki meccsen; a szakember így vélekedik a moldovai együttesről: „Fizikálisan erős, emellett nagyon agresszív, ám technikailag nem túl képzett gárda a Nistru, a küzdeni tudása viszont figyelemre méltó. Összességében úgy érzem, verhető csapat”.

UEFA-kupa, selejtező, 1. mérkőzések:
MTK Budapst-MIKA (örmény), csütörtök, 20:30
Nistru Otaci (moldovai)-Honvéd, csütörtök, 18:00

Címkék: foci