Éttermekben is fizethetünk üdülési csekkel

A jövőben szálláshelyhez nem köthető 200 vendéglátó helyen is lehet majd üdülési csekkel fizetni üdülőkörzetekben – jelentették be szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátó Ipartestület elnöke elmondta, hogy egyelőre 200 vendéglátóhely kapcsolódhat be az üdülési csekket elfogadó helyek közé, később a tapasztalatok és a lehetőségek függvényében ez a kör bővülhet. A kiválasztásnál egyik fontos szempont volt, hogy fedje le az ország üdülőkörzeteit. Fővárosi étterem nem szerepel a javasolt elfogadóhelyek között, mert azt szeretnék, ha vidéki vendéglátóhelyeken használnák fel erre a célra a fizetőeszközt.

Az ipartestület becslése szerint az, hogy a szálláshelytől független vendéglátóhelyek is elfogadhatnak üdülési csekket, éves szinten 1 milliárd forint forgalmat generálhat az érintett éttermekben.

Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke elmondta, hogy az idén az első félévben több mint 900 ezer ember kapott üdülési csekket. Az alapítvány 4400 szálláshellyel kötött már szerződést üdülési csekk elfogadásáról, közülük 2088-nál étkezésre is lehet fordítani a fizetőeszközt. Az idén az első félévben a gazdálkodó szervezetek 18,5 milliárd forint értékben vásároltak üdülési csekket, és az elfogadóhelyek száma meghaladja a hétezret.

Címkék: utazás