Matthäus felajánlkozott a Bayernnek

Az osztrák Red Bull Salzburgtól történt menesztése után most a Bayern München segédedzői posztjáról álmodozik Lothar Matthäus, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, egykori kiváló labdarúgó.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

“A Bayern maga lenne az álom” – mondta a müncheni Abendzeitung című lapnak a 150-szeres válogatottságával német rekorder szakember, aki volt mestere, Ottmar Hitzfeld segítőjeként dolgozna a jövőben.

“Jó a kapcsolatunk, ráadásul egy hullámhosszon vagyunk, hasonló a labdarúgással kapcsolatos felfogásunk. Eredményes lehetne az együttműködésünk” – mondta Matthäus, aki úgy véli: később, Hitzfeld esetleges sportigazgatói kinevezése után a vezetőedzői feladatokat is el tudná látni. “Nagyon is el tudom képzelni magam azon a poszton.”

A 46 éves szakembert június közepén menesztették a Red Bull Salzburgtól, a hivatalos indok szerint azért, mert nem értették meg egymást Giovanni Trapattoni vezetőedzővel.

“Egy ilyen közös munka csak akkor lehet sikeres, ha a két fél egyformán erős, és nem csak beszélnek egymással, hanem értik is egymást.” – fogalmazott Matthäus. “Giovannival nehéz helyzetben voltam, mert gyakran nem avatott be a gondolataiba, nekem pedig más elképzeléseim voltak, mint neki. Az elmúlt év sok tanulsággal szolgált”.

Címkék: foci