Fed Kupa: Venus újra bizonyított

Az amerikai női teniszválogatott Venus Williams győzelmével 1-1-re áll az első nap után a vendég oroszok ellen a Fed Kupa elődöntőjében.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A Vermont állambeli Stowe-ban rendezett elődöntő során a vendég oroszok jutottak előnyhöz, miután Anna Csakvetadze könnyedén, mindössze négy gémet veszítve legyőzte Vania Kinget, és ezzel 3-0-ra alakította egyesben a Fed Kupa-mérlegét.

„Tudtam, hogy magabiztosan, koncentráltan kell játszanom, és ez esetben semmi baj nem történhet. Élveztem a teniszt” – magyarázta a 20 éves orosz lány. Az első nap másik egyes mérkőzése nagy csatát hozott Venus Willams és Nagyja Petrova között. A friss wimbledoni bajnok a rövidítésben a nyert első szett után a második játszmát nullára veszítette el, de a folytatásban összeszedte magát, és végül behúzta a találkozót, 1-1-re igazítva így az elődöntő állását.

„Nem voltam esélytelen, de Venus Williams még egy kicsit jobb, de a fárasztó utazás számlájára is írható ez a vereség” – nyilatkozta Petrova. A másik két egyest, valamint a párost vasárnap rendezik.

A másik ágon is remire áll az Olaszország-Franciaország mérkőzés. Tatiana Golovin három játszmában verte Tathiana Garbint, a folytatásban azonban Francesca Schiavone meglepetésre két sima szettben legyőzte az esélyesebbnek tartott Amélie Mauresmót, ezzel kiegyenlítettek olaszok.

A

Férfi tornák



A Bastadban David Ferrer nyert, a 25 éves spanyol idei második, pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta. A gstaadi torna Paul-Henri Mathieu sikerét hozta, a francia is negyedszer ért a csúcsra ATP-viadalon.

Eredmények

vasárnapi folytatásban Mauresmo és Schiavone is nyert, így a párosokra maradt a döntés. Ebben a műfajban az olaszok voltak a jobbak (Schiavone és Roberta Vinci három szettben győzött), a címvédő tehát az idén is ott lesz a Fed Kupa döntőjében.

Fed Kupa, elődöntő
Állás az első nap után:

Egyesült Államok-Oroszország 1-1
King-Csakvetadze 1:6, 3:6
V. Williams-Petrova 7:6, 0:6, 6:4

Végeredmény:
Olaszország-Franciaország 3-2
Garbin-Golovin 3:6, 6:2, 2:6
Schiavone-Mauresmo 7:5, 6:3
Santangelo-Mauresmo 7:6, 0:6, 4:6
Schiavone-Golovin 6:4, 2:6, 7:5
Schiavone/Vinci-Bremond/Dechy 4:6, 6:1, 6:2

Címkék: tenisz