Copa America: Mexikó a bronzérmes

Mexikó szerezte meg a bronzérmet a dél-amerikai kontinenstornán, miután a harmadik helyért kiírt találkozón 3-1-re legyőzte Uruguayt.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A 38. percig egyértelműen a Brazília elleni elődöntőben tizenegyesekkel alulmaradt Uruguay akarata érvényesült, a vezetést is megszerezte (Sebastian Abreu közelről fejelt a kapuba), egy kiállítás azonban megpecsételte a sorsát.

Egy mexikói szabadrúgásnál Diego Lugano könyökkel hozzáért Gerardo Torradóhoz, a szándékosságot nehéz megállapítani, a bíró mindenestre piros lapot mutatott fel a védőnek, Mexikónak pedig büntetőt ítélt. Ezt Cuauhtemoc Blanco váltotta gólra, majd a szünet után jelentős fölényben játszó közép-amerikaiak két újabb találtot szereztek.

Előbb Omar Bravo lőtt a bal felső sarokba, majd Andres Guardado távoli lövése a kapufa érintésével került a hálóba. Mexikó a legutóbbi öt Copa Americán négyedszer végzett legalább a harmadik helyen.

„A harmadik hely megszerzése büszkeséggel tölthet el bennünket, ráadásul azt mutatja: a mexikói futball jó úton jár” – magyarázta a bronzérmesek szövetségi kapitánya, Hugo Sanchez. „Jó meccset játszottunk, uraltuk a játékot, aztán egy perc alatt, a kiállítás miatt minden megváltozott” – vette át a szót az uruguayi csapatot edző Oscar Tabarez.

A torna döntőjét Argentína és Brazília vívja vasárnap.

Copa America, bronzmérkőzés:
Mexikó-Uruguay 3-1 (1-1)
Gól:
Abreu (22.), Blanco (38.), Bravo (68.) A. Guardado (76.)
Kiállítva: Lugano (Uruguay, 37.)

Címkék: foci