Beckham-őrület Los Angelesben

A vörös szőnyeg kiterítve, a hollywoodi paparazzók ugrásra készen: pénteken mutatják be hivatalosan a Los Angeles Galaxy új futballsztárját, a Real Madridtól távozó David Beckhamet.

Kapcsolódó linkek


beckham.lap.hu
sport.lap.hu

„Óriási cirkusz lesz, de hát mindig öröm, ha cirkusz érkezik a városba. Az Egyesült Államokban egyetlen sportolónak sem volt ekkora nemzetközi hírneve, még Tiger Woodsnak vagy Michael Jordannek sem. David más kategória!” – áradozott Alexi Lalas, a Galaxy klubelnöke, aki 250 millió euróért csábította át öt évre az angolt az amerikai bajnokságba (MLS).

A 32 esztendős klasszis és énekesnő felesége, Victoria már 22 millió dollárért vásárolt is egy megfelelő házat Beverly Hillsen, amelyet 9 fürdő-, 6 hálószobája, teniszpályája és úszómedencéje okán máris „Beckingham palotának” neveztek el. A családanya szerint csak egy „praktikus és szerény” hajlékról van szó, melynek folyosóin jókat görkorizhat a három Beckham-csemete.

Beckhamék szomszédjában jó barátaik, Tom Cruise és Katie Holmes laknak, akiknek novemberi esküvőjén ők is jelen voltak Olaszországban. Az ősszel amerikai farmer- és napszemüveg-kollekcióját piacra dobó Victoriát Cruise-ék szcientológus beállítottsága sem zavarja, mondván: „ők úgy teszik a dolgukat, mi máshogy”. Együttese, a Spice Girls tízéves szünet után decemberben indul világturnéra – az első koncert helyszíne Kalifornia, Los Angeles lesz.


David Beckhamért máris megőrülnek Amerikában (futballworld.com)



Becks érkezése kapcsán Pelé is megszólalt. „Mindenki tudja, kicsoda David Beckham. Fantasztikus játékos, aki rendkívül sokat segíthet abban, hogy a tengerentúlon is népszerű legyen a labdarúgás. Ugyanakkor fel kell készülnie arra, hogy az amerikaiak jó játékosok, és bizony neki is sokat kell majd dolgoznia ahhoz, hogy eredményes legyen” – mondta a háromszoros világbajnok klasszis. „Az én időmben teljesen más volt a helyzet, hiszen akkor még amatőr cipőben járt ott a játék” – tette hozzá a „Fekete Gyöngyszem”, aki 1975 és 1977 között 64 mérkőzésen 17 gólt szerzett a New York Cosmosban.

Futballszempontból Beckham első megmérettetése jövő szombaton esedékes, amikor a Los Angeles Galaxy barátságos mérkőzésen fogadja a Chelsea-t.

Címkék: foci