Copa America: áll a bál Chilében

Húsz mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Chile labdarúgó-szövetsége (ANFP) azt a hat válogatott futballistát, akik a venezuelai Copa America idején ittasan randalíroztak Puerto Ordaz egyik szállodájában; a szövetségi kapitány önszántából távozik.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A szövetség illetékes testülete Jorge Valdiviát, Jorge Vargast, Rodrigo Tellót, Alvaro Ormenót, Pablo Contrerast és Reinaldo Naviát marasztalta el.

A döntés egyben azt is jelenti, hogy ők hatan biztosan nem szerepelnek majd a három hónap múlva kezdődő világbajnoki selejtezős sorozatban.

Az érintett játékosok július 4-én vesztették el a fejüket, amikor a negyeddöntőbe jutást megünneplendő a kelleténél többet ittak, és a dorbézolásuknak a hotel étterme látta kárát.

Chile azóta már elbúcsúzott a venezuelai tornától, mivel a negyeddöntőben 6-1-re kikapott a brazil alakulattól. Emiatt lemondott a posztjáról Nelson Acosta szövetségi kapitány, aki először 1996-tól 2001-ig, majd tavaly májustól volt a válogatott szakvezetője. A Copa Americáról hazaérkező Acostát és csapatát a repülőtéren kifütyülték a szurkolók.

Címkék: foci