Nem díjazták a magyar filmeket

Baltasar Kormakur Myrin című filmje nyerte a fődíjat, Jan Sverák kapta a közönségdíjat a 42. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon. A magyar filmek nem kaptak elismerést.

A szombati díjkiosztóval véget ért a 42. filmfesztiválon az East of the West szekciójában indult Kamondi Zoltán Dolina és Bogdán Árpád Boldog új élet! című filmje, de a zsűri nem díjazta egyik magyar alkotást sem. E szekció nyertese Ognjen Sviličić Armin című horvát–német–bosnyák alkotása lett, amely egy apa-fiú kapcsolatot mutat be egy bosnyák kisvárosban.


Jan Sverak: Göngyöleg


A fesztivál fődíját a várakozásoknak megfelelően Baltasar Kormakur Myrin című filmje kapta. A közönségdíjat és a legjobb forgatókönyvért járó díjat Jan Svěrák Göngyöleg-je nyerte. A film keserédes komédia egy nyugdíjba vonuló tanárról, aki a békés családi élet helyett mellékállást vállal egy szupermarket üresüveg-visszaváltójánál.

A legjobb rendező a norvég Bard Breien lett, A negatív gondolkodás művészete című alkotásáért. A legjobb színésznő díját Elvira Mínguez érdemelte ki a spanyol Pudor című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb színész pedig Sergey Puskepalis lett az orosz Egyszerű dolgokért.

Életműdíjban részesült Danny DeVito, aki Karlovy Varyban mutatta be a Jó éjszakát! című filmjét.

Címkék: Magazin