Szakadó esőben startolt a Roskilde fesztivál

A szakadatlan esőzések és a sártenger ellenére teljes gőzzel és neves fellépőkkel vette kezdetét csütörtökön Európa legnagyobb rockfesztiválja a dániai Roskildében.

Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!



Küldjön fotókat, beszámolókat!

A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

A nyitónapon mindjárt az izlandi Björk szórakoztatta a rajongókat, de a négynapos fesztiválon fellép a Magyarországon is hamarosan vendégeskedő Beastie Boys, a veteránnak számító The Who brit együttes. A legnagyobb sikerre azonban minden valószínűség szerint a szintén amerikai Red Hot Chili Peppers számíthat. A rajongók a napok óta tartó rossz időjárás ellenére is özönlenek a Koppenhágától nyugatra fekvő kisvárosba, a szervezők beszámolói szerint már a kezdés előtt hetekkel elkelt minden jegy; idén 75 ezer fiatalra számítanak.

Négy nap alatt több mint 150 fellépő – köztük újonc bandák is – szórakoztatják a világ minden tájáról Dániába zarándoklókat. A szervezők hűek maradtak a fesztivál 1971 óta íródó történetéhez, nem reklámozzák agyon a rendezvényt, inkább a folytonosságra helyezik a hangsúlyt.

A nyereséget a rendezők ebben az évben is jótékony célokra ajánlják fel. 2000-ben komoly tragédia vetett árnyékot a fesztiválra, a Pearl Jam koncertjén kitört pánikban kilenc embert tapostak agyon. Az azóta eltelt hét év alatt most másodszor nyit telt házzal a rendezvény.

Címkék: Magazin