Messiék pontveszteség nélkül a nyolc között

Az argentin együttes őrizte meg egyetlen válogatottként a Copa America csoportkörében makulátlan mérlegét, miután a liverpooli Javier Mascherano góljával a torna toronymagas favoritja legyőzte Paraguayt. A meghívott amerikai válogatott pont nélkül búcsúzott.

A C csoport csütörtök esti rangadója előtt már eldőlt, hogy a négyesből Argentína és Paraguay folytatja a nyolc között. A kezdőcsapatokon ez meg is látszott: az argentinok szövetségi kapitánya, Alfio Basile nyolc kezdőembert – köztük Riquelmét és Heinzét – pihentette. A Barcelona fiatal sztárját, Lionel Messi és a gólszerző Javier Mascheranót csak az utolsó percekre küldte be a tréner.

Teljesen megérdemelt volt az argentinok győzelme, hiszen a cserepadjuk is erősebb a paraguayi válogatottnál. A 90 perc alatt az történt a pályán, amit a torna legnagyobb esélyesének tartott gauchók akartak. Nem tudták beszorítani az ellenfelüket, de állandóan támadásban voltak, és a Manchester Uniteddel kacérkodó Tevez előtt jó pár lehetőség adódott. A gólt azonban nem ő, hanem egy Messi-beadás után a Liverpool középpályása, Javier Mascherano lőtte.


Messi beállásával sokat javult az argentinok játéka (AFP)


A két dél-amerikai futball nagyhatalom közül a szakértők már a torna előtt is inkább az argentinokat tartották esélyesebbnek, és a brazilok csalódást okozó szereplése is ezt látszik igazolni. Egyedül a Real Madrid játékosa, Robinho nyújt elfogadható teljesítményt Dunga csapatában: az apró termetű játékos lőtte a selecao mind a négy gólját a kontinenstornán.

A C csoport másik csütörtöki összecsapásának csak az volt a tétje, hogy mely együttes szerzi meg első pontjait a 42. Copán. A kolumbiai Castrillon már a 15. percben bevette az amerikaiak kapuját, és az eredmény a későbbiekben nem is változott az unalmas összecsapáson.

Copa America, C csoport, 3. forduló:
Argentína-Paraguay 1-0
Gól:
Mascerano (79.)

Kolumbia-Egyesült Államok 1-0
Gól:
Castrillon (15.)
Piros lap: Zapata (Kolumbia, 86.)

A csoport végeredménye: 1. Argentína 9 pont, 2. Paraguay 6, 3. Kolumbia 3, 4. Egyesült Államok 0

A negyeddöntő menetrendje
Szombat:
Brazília-Chile
Venezuela-Uruguay

Vasárnap:
Mexikó-Paraguay
Argentína-Peru

Címkék: foci