Talmácsi: a neheze még hátra van

Félidőhöz érkezett a gyorsaságimotoros-világbajnokság: a 125 kcm-esek között szereplő Talmácsi a kilencedik futam után nyolc ponttal lemaradva a második az összetettben és minden reménye megvan arra, hogy a sportág első magyar vb-aranyérmese legyen.

Kapcsolódó linkek

talmacsigabor.lap.hu
sport.lap.hu

“Nem lesz könnyű a hátralévő nyolc verseny sem, mint ahogy az első kilenc is kőkemény volt. A képlet végtelenül egyszerű: több pontot kell szereznem, mint eddig és akkor világbajnok leszek” – mondta az MTI-nek a Bancaja Aspar csapat Apriliával versenyző magyar klasszisa. “Nagyon örülök az eddigi eredményeknek, ám sok munka vár még ránk, vagyis a neheze még most jön.”

Talmácsi elmondta, hogy a riválisok közül csapattársát, a pontversenyben éllovas Hector Faubelt tartja a legveszélyesebbnek. “Persze ott van még a másik spanyol, Sergio Gadea, aztán a japán Kojama Tomojosi a KTM-mel és nem utolsó sorban az olasz Mattia Pasini, aki a legutóbbi két futamon, a Donington Parkban és Assenben is győzni tudott.”

Arra a kérdésre, hogy melyik a kedvenc pályája, versenye Talmácsi így válaszolt: “Nem az a fontos, hogy én mit szeretek, hanem az, hogy a motor melyiket “kedveli” a legjobban. Nos, ebből a szempontból jó eredményre számítok Brnóban, továbbá Misanóban, Portugáliában, Malajziában, Ausztráliában és a záró viadalon Valenciában is.”

A vb következő futamát, a Német Nagydíjat július 15-én rendezik a sachsenringi pályán. Talmácsi pénteken a Hungaroringen gyakorol, hétfőn teszteli öccse, a szupersport vb-n szereplő Gergő motorját, aztán egy hét múlva indul Németországba.

A magyar motoros tavalyelőtt bronzérmes volt a KTM-mel, a múlt esztendőben pedig hetedik lett a Hondával.

Címkék: autó-motor