Copa: duplázott a Chelsea sztárja

Két döntetlent hozott a labdarúgó Copa Americán az A csoport utolsó fordulója: Peru Bolíviával, Uruguay pedig a házigazda és csoportgyőztes Venezuelával osztozott meg a pontokon.

A keddi játéknap első mérkőzésén Bolíviának mindenképpen nyernie kellett, hogy legyen esélye a csoportkör túlélésére, és ennek megfelelően kétszer is megszerezték a vezetést Jaime Moreno (24.), illetve Jhasmany Campos (46.) révén. Pizarro először a 34. percben villant, majd a helyenként kimondottan durva összecsapás hajrájában fejjel vette be a bolíviai kaput. Ezt megelőzően a 77. percben a perui Jhoel Herrera megkapta a második sárga lapját.

A kétszeres világbajnok uruknak sokáig izgulniuk kellett, és végül egy nehezen kiharcolt gól nélküli döntetlennel biztosították be a helyüket a negyeddöntőben. A pontosztozkodás a venezuelaiaknak is megfelelt, hiszen ezzel az eredménnyel is az A jelű négyes első helyén végeztek. Az uruguayi válogatott a csoportmeccsek alatt mindössze egyetlenegy gólt szerzett.


A Chelsea-nél biztosan örültek Pizarro góljainak (AP)


A Copa negyeddöntőjébe Venezuela, Peru és Uruguay mellett a B csoportból már Mexikó, illetve a C csoportból Paraguay és Argentína jutott. Az ötszörös világbajnoknak a Mexikótól elszenvedett vereség miatt még nincs biztos helye a nyolc között. A selecaónak szerda este elég egy döntetlen, ellenfelüknek, az ecuadori csapatnak azonban nyernie kell, hogy legyen minimális esélye a továbbjutásra. A három csoportból a két első, illetve a két legjobb harmadik szerepelhet a negyeddöntőben.

Copa America, A csoport, 3. forduló:
Peru–Bolívia 2-2
Gól:
Pizarro (34., 85.), illetve Moreno (24.), Campos (46.)
Piros lap: Herrera (77.)

Venezuela–Uruguay 0-0

A csoport végeredménye: 1. Venezuela 5 pont, 2. Peru 4, 3. Uruguay 4, 4. Bolívia 2 (azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött: PeruUruguay 3-0)

Címkék: foci