Wimbledon: kiesett a címvédő

A keddi esős napon komoly meglepetéssel folytatódott a wimbledoni tenisztorna: Amélie Mauresmo három játszmában, 2 óra 19 perc alatt kikapott a cseh Nicole Vaidisovától. Az utolsó magyar is elbúcsúzott, akárcsak a végső sikerre esélyes Jelena Jankovic.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A francia Mauresmo mérkőzése a gyakori esőszünetek miatt több mint négy óráig tartott: hiába kapott újabb és újabb esélyt a címvédő, elképesztő gyengén szervált és alapvonalról is bizonytalanul játszott. A pont tíz hellyel hátrébb sorolt Vaidisova (14.) ezt ki is használta és három szettben búcsúztatta Mauresmót. Vaidisova a rövidítésben nyerte meg az első szettet, a másodikban Mauresmo egyenlített, ám a harmadikban a francia klasszis játéka már teljesen szétesett, és a 18 esztendős cseh teniszező tetszés szerint nyerte a pontokat, gémeket, majd a meccset.

A nőknél a hatmadik kiemelt Jelena Jankovic is pakolni kényszerült: a szerb klasszis úgy kapott ki a francia Bartolitól (18.), hogy a mérkőzés 30 géméből 17-et (!) a fogadó nyert. Kiesett Nagyja Petrova is: az orosz teniszezőt egy másik szerb játékos, az első körben Czink Melindát búcsúztató Ana Ivanovic verte meg.


Vaidisova kiütötte a címvédõt (AP)


Szávay Ágnes – oldalán Vladimirova Uhlirovával – is befejezte az angol nyílt teniszbajnokság párosversenyének második fordulójában. A magyar, cseh kettőst a Sania Mirza, Sharar Peer (indiai, izraeli, 16.) duó győzte le két játszmában. A találkozó hétfőn kezdődött, és a rivális páros a 6:4-re megnyert első játszma után a másodikban 4:3-ra vezetett, amikor eső miatt félbeszakadt a játék. Kedden Szávayéknak már nem sikerült gémet nyerniük. Szávay egyesben szintén a második fordulóban esett ki.

A férfiaknál a 2002-ben győztes ausztrál Lleyton Hewitt és az orosz Nyikolaj Davigyenko bejutott a nyolcaddöntőbe.

Wimbledon
Férfi egyes
Harmadik forduló:
Davigyenko (orosz, 6.)-Monfils (francia) 6:3, 7:5, 6:3
Hewitt (ausztrál, 16.)-Canas (argentin, 22.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:4

Nyolcaddöntő:
Ferrero (spanyol, 20.)-Tipsarevic (szerb) 7:5, 6:3, 7:6

Női egyes
Nyolcaddöntő:
Bartoli (francia, 18.)-Jankovic (szerb, 3.) 3:6, 7:5, 6:3
Kuznyecova (orosz, 5.)-Paszek (osztrák) 6:3, 6:2
Ivanovic (szerb, 6.)-Petrova (orosz, 11.) 6:1, 2:6, 6:4
Vaidisova (cseh, 14.)-Mauresmo (francia, 4.) 7:6, 4:6, 6:1

Női páros
Második forduló:
Mirza, Peer (indiai, izraeli, 16.)-Szávay, Uhlirova (magyar, cseh) 6:4, 6:3

Címkék: tenisz