Vívás: elszúrta az olimpiai bajnok

A második napon is érem nélkül maradtak a magyarok a genti vívó Európa-bajnokságon. A világbajnok és olimpiai bajnok Nagy Tímea 24. lett.

Kapcsolódó linkek

vivas.lap.hu
sport.lap.hu

A legközelebb a dobogóhoz a párbajtőröző, tavaly világbajnoki bronzérmes Szász Emese jutott, ő magabiztos győzelmeket követően a negyeddöntőben esett ki, miután 15-11-re kikapott a francia Laura Flessel-Colovictól, a későbbi győztestől. A versenyt ötödikként zárta.

A női párbajtőrözők 87 fős mezőnyében Hormay Adrien 23., a kétszeres olimpiai bajnok, 2006-ban vb-aranyérmes Nagy Tímea 24., Mincza-Nébald Ildikó pedig 36. lett a .

Férfi tőrben a papírforma igazolódott azzal, hogy a magyarok hamar kiszálltak a versenyből: Bíró Péter a 34., Berjozkin Anton a 38., Széki Bence az 55., Szabados Gábor az 58. helyet szerezte meg a 80 vívót felvonultató versenyben. A győzelmet az olasz Andrea Baldini szerezte meg.

A törözők első elődöntős összecsapása negyedóráig állt, ugyanis a tető eresztékén keresztül becsöpögött az eső a pástra. A szervezők két méterre a megemelt küzdőfelülettől egy lapos pástot állítottak össze.

Szerdán a női kardozók és a férfi párbajtőrözők egyéni küzdelmeire kerül sor.

Budapest, Európa-bajnokság
Női párbajtőr egyéni:
1. Flessel-Clovic (francia)
2. Samuelson (svéd)
3. Heidemann és Embrich (német és észt)
…5. Szász Emese
…23. Hormay Adrien
…24. Nagy Tímea
…36. Mincza-Nébald Ildikó

Férfi tőr egyéni:
1. Baldini (olasz)
2. Kleibrnik (német)
3. Le Pechoux és Sanzo (francia és olasz)
…34. Bíró Péter
…38. Berjozkin Anton
…55. Széki Bence
…58. Szabados Gábor

Címkék: Sportmix