Terrorkészültség a Brit Nagydíjon

Noha egyelőre nincs információ arról, hogy bárki is veszélyeztetné a vasárnap esedékes Forma–1-es Brit Nagydíjat, a rendőrség az elmúlt napok terrorfenyegetései, merényletkísérletei miatt fokozott figyelemmel kíséri a nagyszabású sportrendezvényt.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Múlt pénteken Londonban két robbanószerrel teli autót találtak, szombaton pedig a glasgow-i repülőtérre hajtott be egy lángoló dzsip. A feltételezések szerint a támadások összefüggésben állnak egymással, és további próbálkozások is várhatók.

A Lewis Hamilton sikerei miatt idén telt házat produkáló silverstone-i pályán a Brit Nagydíj idejére megerősítik majd a biztonsági intézkedéseket. Bár konkrét veszélyről egyelőre nincs információ, de a northamptonshire-i rendőrség igyekszik mindenre felkészülni.

„Szorosan együtt dolgozunk a silverstone-i pálya vezetésével, és mindent megteszünk, hogy a látogatók biztonságát megőrizzük. A biztonság elsődleges, és bár nincs információnk arról, hogy a nagydíjat fenyegetné valami, láthattuk, hogy előzetes figyelmeztetés nélkül is történhet támadás” – nyilatkozta a rendőrség főfelügyelője.

A pálya vezetősége a megerősített rendőri jelenlét mellett 2000 főnyi pályaszemélyzetet is felvesz a hétvégére, és a megfigyelőrendszert is kibővítik új biztonsági kamerákkal.

Érdekes, hogy a két évvel ezelőtti londoni robbantások is pontosan a Brit Nagydíj idejére estek.

Címkék: autó-motor