Szerdán indul a Volt

A szerdán nyíló tizenötödik soproni VOLT Fesztiválon fellép többek között a Roots, a Prodigy, a Korn és a Laibach, a magyar zenekarok közül pedig mindenki ott lesz, aki számít az Emil Rulez!-től Yonderboi-on és Ákoson át a Tankcsapdáig.

A VOLT 1993-ban indult útjára 5 fellépővel 800 fős közönség előtt a Soproni Sportcsarnokban. A ma már világsztárokat is szép számmal felléptető fesztivál a Lővér kemping 15 hektáros területén 10 színpadon 200 zenekart és Dj-t vonultat fel. Idén mintegy 60 ezer látogatót várnak a szervezők, akik a fesztivál idejére 5500 négyzetméternyi sátrat és 800 négyzetméter színpadot építettek fel.


A fellépők között lesz még az amerikai Fort Knox Five, a stockholmi house-duó, a Sumo, valamint a svéd Koop. Ausztriából átugrik Louie Austen és Parov Stelar (az egyik legnépszerűbb osztrák DJ/producer) zenekara is.

Az első nap

A fesztivált a Kispál és a Borz immár hagyományosnak nevezhető különleges, csendesülős koncertje nyitja fél ötkor a Vodafone Samsung Arénában. Ide több okból is érdemes visszatérni ezen az estén. Fellép ugyanis Caramel, a 2005-ös Megasztár győztese, de itt koncretezik ugyanis később a Belga és az Anima Sound System is.


A Soproni Nagyszínpadot a vérbő romafolk-banda, a Romano Drom nyitja, majd az elnyűhetetlen Pál Utcai Fiúk, a világjáró Yonderboi, valamint a soult és hiphopot élőben kotyvasztó amerikai The Roots lép fel.

És így tovább

Ott volt? Küldje be élménybeszámolóját, fotóját, videóját!
(fesztival@sanomabp.hu)

És ez még csak az első nep! Csütörtökön többek között az Emil Rulez, Quimby, Ákos, a Kiscsillag, valamint a Laibach rajongók örülhetnek. Pénteken a Tankcsapda, a Prodigy, szombaton a Kispál és a Korn játszik többek között.

Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő rendezvénye július 4-től 7-ig várja a Lővér Kempingbe a fesztiválozókat.

Címkék: Magazin