Priskin a német bajnoknál?

Következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet a Premier League-ből kiesett Watford magyar támadója. A Bundesliga elmúlt szezonjának aranyérmese, a VfB Stuttgart Marco Streller helyére igazolná Priskin Tamást.

Kapcsolódó linkek

vfbstuttgart.lap.hu
sport.lap.hu

A svájci futballista a következő idényben szülőhazájában az FC Baselnél folytatja a pályafutását, és a Stuttgartnak szüksége van egy újabb csatára, aki sérülés esetén pótolhatná a német válogatottban is sikeresen bemutatkozó Mario Gomezt és a brazil Cacaút.

„Igaz a hír, kerestek minket Stuttgartból, de egyelőre még semmiben nem állapodtunk meg a németekkel.” – nyilatkozta Priskin képviselője, Fülöp Ferenc. A magyar támadó másfél éve igazolt Győrből 1,5 millió euróért a Watford együtteséhez, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy a csapat kiessen az angol élvonalból. Priskin többnyire csak csereként kapott lehetőséget, de a bajnokságban így is szerzett két gólt, a Ligakupában pedig egyszer volt eredményes.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Várhidi Péter a csalódást okozó angliai szereplés ellenére rendre behívta a 20 éves csatárt, aki 10-szer húzhatta fel idáig a címeres mezt, és hatszor betalált, legutóbb a Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A Goal.com információi szerint más csapatok is bejelentkeztek Priskinért, aki feltehetően a Stuttgartot választja, hiszen a németeknél a Bajnokok Ligájában is megcsillogtathatná a tudását. Az már persze más kérdés, hogy a Bundesliga bajnokának trénere, Armin Veh Cacau és Gomez mellett feltehetően csak csereként venné számításba.

Címkék: foci