Ferrari: kirúgták a szabotőrt

Az istálló teszt- és fejlesztési részlegének vezetőjét Nigel Stepney-t elbocsátották – jelentette be a Ferrari szóvivője.

A 47 éves brit mérnők a múlt hónapban azzal gyanúsította meg az olasz istállót, hogy „piszkos trükkökkel” próbálják ellehetetleníteni, miután a Ferrari feljelentést tett ellene. A vádak mind a mai napig nem ismertek, sajtójelentések szerint ipari kémkedéssel és szabotázzsal vádolják. Az olasz lapjelentések szerint az F2007 terveit és alkatrészeit adta el az egyik rivális csapatnak. Más lapok arról tudnak, hogy Stepney szabotálni akarta a csapat monacói versenyét.

A vádakat természetesen tagadta a gyanúba keveredett alkalmazott, a Ferrari viszont azt közölte a múlt héten, hogy „meggyőző” bizonyítékai vannak a szakember bűnösségét illetően.

Nigel Stepney még Michael Schumacherrel és Ross Brawnnal együtt érkezett a Ferrarihoz, majd a schumacheri aranykor egyik fontos szereplője volt. Munka nélkül azonban nem marad, a sajtóban megjelent hírek szerint hamarosan a Hondánál bukkanhat fel.

Címkék: autó-motor