Argentína újabb győzelemmel a nyolc között

A paraguayi és az argentin válogatott is magabiztos győzelmet aratott a C csoport második fordulójában a 42. labdarúgó Copa Americán. A gauchók öröme azonban nem felhötlen, mivel Hernan Crespo súlyosnak tűnő sérülése miatt feltehetően már nem játszhat a tornán.

Paraguay és Argetína csapata is jól kezdte a dél-amerikai kontinenstornát, és már az első körben gólzáporos meccseket nyertek. A második fordulóban sem sokat változott a kép, Riquelméék Kolumbiának hintettek egy négyest, míg Paraguay 3-1-re verte a Copán meghívottként szereplő Egyesült Államok válogatottját.

Elsőként Paraguay lépett pályára magyar idő szerint hétfő este, és félóra elteltével Barreto góljával meg is szerezte a vezetést. Tíz perc elteltével az ezúttal is hősiesen küzdő, de alárendelt szerepet játszó amerikaiak Clarknak a tizenhatos sarkáról eleresztett lövésével meglepetésre egyenlítettek. A második félidő elején hamar előnybe került Paraguay, amely Cardozo gólja után elkényelmesedett, és a sérült első számú kapus, Justo Villar helyén szereplő Albo Bobadillán múlt, hogy nem egalizált másodszor is Bob Bradley csapata. A hajrában a csereként érkező Cabanas harmadik Copa-góljával beállította a végeredményt. Paraguay a 3-1-es diadallal Argentínával együtt már biztos továbbjutó a csoportból.

A gauchók a négyes másik összecsapásán a 10. perc után hátrányba kerültek, de ez cseppet sem zavarta meg a Copa toronymagas favoritját, és Crespo egy vitatható ítéletet követően nem kegyelmezett a büntetőpontról. A Cabanashoz hasonlóan háromgólos csatár a lövésnél megsérült, és azonnal cserét kért. A találkozót követően a szemmel láthatóan letört Crespo csak annyit mondott, hogy a tornán már feltehetően nem léphet pályára. Az egyik legnagyobb sztár kiválása sem okozott törést a gauchók játékában, a Villareal sztárja, Riquelme előbb fejjel, majd szabadrúgásból 3-1-re módosította az állást.

A második játékrész közepén a csereként érkező Castrillon váratlanul egy szöglet után szépített, és az utolsó negyedórára felpörgött az addig álmosan csordogáló mérkőzés. A 85. percben kis híján egyenlítettek a kolumbiaiak: a kapujából kimerészkedő Abbondanzierinek óriási szerencséje volt, hogy Arizala emelése a kapufán csattant. A kemény, helyenként durva találkozó hajrájában a kolumbiai Vargast kiállította a játékvezető, és nem sokkal később Diego Milito beállította a 4-2-es végeredményt.

A csoportelsőségről az utolsó fordulóban dönt majd az argentin és a paraguayi csapat. A négyes másik két tagjának nem lehetnek vérmes reményei a továbbjutással kapcsolatban: Kolumbia és az USA válogatottjának is csapnivaló a gólaránya, a három csoportból pedig csak a két legjobb harmadik jut a negyeddöntőbe.

Copa America, C csoport, 2. forduló:
Paraguay–Egyesült Államok 3-1
Gól:
Barreto (30.), Cardozo (56.), Cabanas (90.), illetve Clark (40.)

Argentína–Kolumbia 4-2
Gól:
Crespo (20. 11-esből), Riquelme (34., 45.), D. Milito (90.), illetve Perea (10.), Castrillon (73.)
Piros lap: Vargas (90., Kolumbia)

Az állás:
1. (már továbbjutott) Paraguay 6 pont (8-1)
2. (már továbbjutott) Argentína 6 (8-3)
3. Egyesült Államok 0 (2-7)
4. Kolumbia 0 (2-9)

Címkék: foci