Kétszázezer embert várnak a Bryan Adams koncertre

150-200 ezer embert várnak a Felvonulási térre szombat este, a Kapcsolat koncertre, ahol fellép Bryan Adams mellett Rúzsa Magdi is.

Mindenféle háborút ellenzek. Békefenntartó vagyok, nem katona” – válaszolta a délutáni sajtótájékoztatón az énekes az MTI azon kérdésére, hogy mi a véleménye az iraki konfliktusról, és ha ellenzi a háborút, miért lép fel azokban az országokban, amelyek szerepet vállalnak Irakban. Az immár hagyományosan június utolsó szombatján megrendezett budapesti szabadtéri ingyenes koncert idei sztárvendége továbbra is fontosnak tartja a jótékonykodást, a közelmúltban palesztin és pakisztáni gyerekek megsegítésére is adott koncerteket.

Az énekes elmondta, hogy valószínűleg nyár végén jelenik meg új – eredetileg tavaszra tervezett albuma. Az új nagylemezről azonban nem fog dalokat bemutatni a szombati budapesti koncerten – tette hozzá.

Habár harmadszor jár Budapesten, nincs kedvenc étterme, vagy szórakozóhelye a magyar fővárosban, de ha kap egy jó ajánlatot, akkor akár az is megeshet, hogy szombat este elmegy szórakozni a koncert után – mondta az MTI-nek.

A Bryan Adamset meghívó mobiltársaság, a T-Mobile vezetője, Winkler János elmondta: 150-200 ezer embert várnak az esti koncertre, ezzel azonban nem fogják megdönteni saját rekordjukat. A héten a sajtóban megjelent 22 millió forintnál lényegesen többe kerül az énekes fellépése Budapesten – tette hozzá.

A 47 éves énekes, gitáros és zeneszerző Anthology című legutóbbi albumán huszonöt év 36 válogatott slágerét jelentette meg. Hallható a lemezen az Everything I Do, a Summer of 69 és a Please Forgive Me – ezek várhatóan a szombati koncerten is elhangzanak. Mintegy húsz önálló albuma közül az első 1980-ban jelent Bryan Adams címmel.

Negyedszázados karrierje során dolgozott már együtt Tina Turnerrel, Joe Cockerrel, Bonnie Tylerrel és az operaénekes Luciano Pavarottival. Számos filmzenét szerzett és szerepeket is vállalt. Betétdalaiért háromszor Oscar-díjra, ötször pedig Golden Globe-díjra jelölték.

Fotósként is sikeresen szerepel, több neves magazinban – egyebek mellett a Vogue-ban – is jelentek meg képei és rendszeresen szervez kiállításokat. 2002-ben meghívást kapott az angol királynő arany jubileumára, hogy más fotósokkal együtt képeket készítsen az uralkodóról, az itt készült képek egyikéből bélyeg is készült szülőhazájában. Hosszú évek óta jótékonykodik: számos nemzetközi segélykoncertnek volt résztvevője, és bekapcsolódott a Greenpeace bálnamentő programjába is.

Bryan Adams 1959. november 5-én született a kanadai Kingston városában angol szülők gyermekeként. A diplomatacsalád folyamatosan költözött: éltek Angliában, Ausztriában, Portugáliában és Izraelben is.

Címkék: Magazin