Janics remekelt kétszázon

Minden számban bejutott a magyar hajó a vasárnapi döntőbe 200 méteren a spanyolországi Pontevedrában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó linkek

kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu

Hét egység egyből az előfutamból biztosította helyét a legjobbak között, csak a Molnár Péter, Boros Gergely kajakos duó kényszerült újabb fordulóra.

Janics Natasa (K-1) első, Bozsik Attila (C-1), a Paksy Tímea, Patyi Melinda duó (K-2) és a Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István, Babella Balázs kvartett (K-4) második, míg Gyertyános (K-1), a Horváth Gábor, Fürdök Gábor kettős (C-2) és a Paksy, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina, Patyi összeállítású kajaknégyes harmadik lett az előfutamok során, s ezzel mindannyian egyenes ágon kerültek a fináléba.

Később az először csak harmadik helyen végzett Molnár és Boros is beverekedte magát a kilences elitmezőnybe (ebben a számban az előfutamból csak az első került egyből a fináléba): középfutamos második helyük biztos továbbjutást ért.

A kenu négyeseknek a kevés nevező miatt ezen a távon sem rendeztek előcsatározásokat, így a Sarudi Pál, Balázs Péter, Joób Márton, Horváth Gábor összeállítású magyar kvartett csak a döntőben száll először vízre.

A zárónapon, vasárnap 11 órától az 500, 17 órától pedig a 200 méteres döntőkre kerül sor az Eb-n.

Címkék: Sportmix