Heidfeld indulhat Magny Cours-ban

A BMW Sauber versenyzője hátfájdalmak miatt a második szabadedzést sem hajtotta végig, helyette orvoshoz ment, akik aztán zöld utat Ncik Heidfeldnek.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Nick Heidfeld már a múlt heti silverstone-i teszten is hátfájdalmakkal küszködött, és nem tudott teljes munkát végezni. Akkor a tesztpilótát, Timo Glockot vetették be helyette, a versenyző pedig azt nyilatkozta, hogy a fájdalmai elmúltak.

A német pilóta a második, délutáni szabadedzésen megint rosszul érezte magát, mindössze 19 kört teljesített, 50 perc után el is hagyta az edzést. Így nyilatkozott: “Az edzés jól ment és szeretek ezen a pályán vezetni. Azért hagytam abba korán, hogy kíméljem a hátamat. A múlt héten Silverstone-ban voltak vele gondjaim, még most is érzem, ezért a biztonság kedvéért ma meg is vizsgáltatom.”

A BMW Saubernek még pénteken el kellett döntenie, hogy mi legyen, ha Heidfeld esetleg beteget jelentett volna, ismét a Forma-1 legfiatalabb pontszerzőjének, Sebastian Vettelnek kellett volna beugrania. A pénteki esti orvosi vizsgálaton aztán kiderült, hogy nem olyan nagy a baj, és Heidfeld indulhat a versenyen.

Címkék: autó-motor